Speeldag 10: KFC Turnhout – KFC Eksel 5-0

Share

BUITENSHUIS NOG STEEDS KANSLOOS

Toeschouwers: 300

Waar Eksel in eigen huis (tegen twee andere staartploegen weliswaar) in zijn laatste twee partijen hoopgevende signalen liet zien, blijft het op verplaatsing tot dusver een vogel voor de kat. Bij oud-eersteklasser Turnhout verloor het met een forfaitscore.

Met Rutten, Geys, Pollaris en Franssen miste KFC een volledige achterlijn. Offensief was er meer luxe en kon Janssen voor het eerst dit seizoen met De Pachter en Beyen starten. Dat duo zou op de tegenaanval met hun snelheid voor gevaar moeten kunnen zorgen en dat lukte voor de pauze ook enkele keren. Beyen wou samen met heel Eksel een penalty na een trekfout, maar kreeg die niet. Een potentiële gelijkmaker bleef zo uit nadat El Mahdioui “De Binken” eerder op voorsprong had gezet nadat hij het leer van kortbij ontving. Nadien zorgde Mossel al snel voor de 2-0 nadat het leer wederom niet voldoende weggewerkt kon worden door Eksel. Groen-rood kreeg voor de pauze nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar Marijn Bertrands kon geen vervolg geven aan zijn knappe dribbel.

Na we pauze kon Eksel het uur nog volmaken met de dubbele achterstand vooraleer de traditionele bolwassing volgde. Schepers, opnieuw Mossel en Bourdhouxe zorgden voor een ruime Turnhoutse overwinning. Eksel wacht nog steed op een eerste treffer op verplaatsing. Misschien zit dat er volgende week wel in. Dan wacht er opnieuw een “away-day” voor Eksel. Staartploeg Diest, dat de laatste weken de nationale media haalde vanwege de fel bekritiseerde overname, is dan onze tegenstander.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Arno Aengeveld, Tuur Camps, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck (70′ Perre Maes), Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (70′ Maxx Ulenaers), Thomas Beyen (46′ Jens Wouters)

Doelpunten:
27′ Mikail El Mahdioui (1-0)
33′ Owen Mossel (2-0)
65′ Sam Schepers (3-0)
74′ Owen Mossel (4-0)
78′ Jason Bourdhouxe (5-0)