Speeldag 30: KFC Eksel – FC Esperanza Pelt 0-5

Share

DE CIRKEL IS ROND! EKSEL BEËINDIGT NATIONAAL SEIZOEN ZOALS HET ERAAN BEGON: MET EEN KLASSEVERSCHIL

KFC Eksel – FC Esperanza Pelt 0-5
Toeschouwers: 380

Een wedstrijd die er voor beide teams niet meer toe deed, lokte zowaar zo’n 400 supporters naar het Sparrenstadion. Cijfers waar menig degradant enkel van kan dromen. Het maakt te meer duidelijk dat goede resultaten geen vereiste zijn om een bloeiende, maatschappelijk relevante club te zijn, een les die dit seizoen niet elke tegenstrever geleerd had in de “money league” waarin het kleine Eksel beland was. Sportief was KFC duidelijk een maatje te klein, maar fierheid regeert op de nuchtere manier waarop Eksel dit niveau bereikte en het hier heeft aangepakt.

Over naar het sportieve luik. Voor de partij al werd kapitein Rutten gehuldigd voor zijn 300e duel voor groen-rood. We zullen nooit weten of dat de reden is voor de zwakke start van Eksel, maar feit is dat de score van de heenmatch al na 5 minuten op het bord stond. Niet dat Pelt furieus startte, we hebben dit seizoen ploegen feller van leer zien geven in de openingsfase. De groene defensie gaf echter wel meteen grote ruimtes wat en daar wist Paumen meteen raad mee: hij schoot het leer centraal in het doel. Nog voor KFC kon bekomen, mocht Pelic zich al opnieuw omdraaien nadat Paumen de korte winkelhaak vond vanop de zestien voor zijn tweede van de avond. Ondanks de afwezigheid van enkele Peltse basisspelers kon de fusieploeg zo meteen op zijn lauweren rusten. Het verschil met groen-rood werd even later nogmaals duidelijk gemaakt, want de eerste Ekselse mogelijkheid was snel daarna even groot als de Peltse doelpunten, maar Aengeveld kan met zijn mindere rechter niet even efficiënt zijn als aan de overkant. Het zou, na goed stoorwerk van De Pachter, de beste Ekselse kans van de partij worden. KFC liet de kopjes ondanks de dubbele uppercut echter niet zakken en bleef meedoen in het veldspel, mede omdat het voor Pelt ook niet meer moest en de bezoekers konden wachten op de foutjes van KFC. Esperanza kon zo met een voorzet-schot nog het doelkader raken, maar nadien leek het toch vooral op een eindeseizoenswedstrijd. Op enkele felle overtredingen en een gefrustreerde Bram Bertrands na dan toch. Vlak voor rust kende de partij toch nog een opflakkering: Pelic hield Paesen met een voetreflex van de 0-3, maar die kwam er toch wanneer de bal een minuut later voor de vierde keer in twee matchen op de stip ging. Palmans zorgde zo voor de ruststand.

Na de pauze was Esperanza de betere ploeg, maar een knal van De Pachter zorgde wel voor de beste kans. Op het uur zorgde Paesen met de mooiste treffer van de avond (een voorzet in één tijd op de slof) voor de mentale doodsteek voor groen-rood, want de 0-4 kwam Eksel niet meteen te boven. Een ultieme tackle van Weckx hield de forfaitscore wonderbaarlijk nog van het bord vooraleer Eksel zijn afscheidstournee van het nationale voetbal alsnog begon. Eksel wou oh zo graag afscheid nemen van dit niveau met een laatste thuisgoal en kwam daar heel dichtbij. Tot tweemaal toe zorgde het doelkader ervoor dat de Peltse clean sheet bewaard bleef. In het slot schreeuwde de Ekselse aanhang nog voor een elfmeter op Camps, maar in de plaats kreeg groen-rood de forfaitscore alsnog aangesmeerd op de counter.

Dankzij de Peltse droomstart won Esperanza zonder vanavond diep te moeten gaan en tankt het nog wat vertrouwen voor de eindronde. We wensen Pelt alleszins veel succes. Zouden we willen ruilen, nee, nooit!

Provinciaal Voetbal Limburg: we zijn terug!

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Kristof Weckx, Thomas Fanssen (85′ Tuur Camps) – Jarne Van Dyck (53′ Jef Geys) , Perre Maes, Marijn Bertrands (85′ Ben Schrijvers) – Arno Aengeveld, Bram Bertrands, Sandy De Pachter

Doelpunten:
2′ Thomas Paumen (0-1)
4′ Thomas Paumen (0-2)
43′ Carlo Palmans (penalty) (0-3)
58′ Siebe Paesen (0-4)
88′ Thomas Paumen (0-5)