[portfolio_slideshow]

VOOR HET VIJFDE SEIZOEN OP RIJ NAAR DE EINDRONDE!

Share

De reguliere competitie is afgelopen, maar dat betekent niet dat KFC Eksel al in zomerstop kan gaan. Dankzij een zevende plaats en enkele vreemde licentie-kronkels bij onze concurrenten mag groen-rood voor het eerst in zijn geschiedenis knokken om een plaatsje in de nationale voetbalreeksen!

Ondanks groen-rood als underdog en zonder druk de eindronde kan aanvatten, bewees het de afgelopen seizoenen al sterk te zijn in deze nacompetitie. Als we de twee onafgewerkte “corona-seizoenen” buiten beschouwing laten, speelt Eksel immers al voor het vijfde jaar op rij de eindronde om promotie, en dat op 3 verschillende niveaus!

2016 – 3e provinciale: maatje te klein voor gemotiveerde Turken

Eksel degradeerde het jaar voorheen uit tweede provinciale en koesterde de hoop zo snel mogelijk naar 2e terug te keren. In de competitie bleek Anadol al snel de beste ploeg in competitie en pakte de titel. Voor groen-rood moest de promotie dus via de eindronde afgedwongen worden. Rosmeer vormde de eerste horde richting promotie. Waar de ondertussen opgedoekte ploeg in de heenwedstrijd de dubbele treffer van Beyen nog kon uitwissen (2-2), moest het in de terugwedstrijd het onderspit delven tegen een bedrijvige De Pachter die Eksel met 2 goals een ronde verder trapte. Tegen reeksgenoot Turkse moest KFC echter het onderspit delven. Al in de heenwedstrijd waren de Turken de betere partij maar bleef de schade beperkt tot één tegentreffer, in de terugwedstrijd was een puntje voor de Turken genoeg voor de kwalificatie.

Lees de wedstrijdverslagen van deze wedstrijden hier!

1Wo27-aprKFC EkselStormvogels Rosmeer2-2
2Zo1-meiStormvogels RosmeerKFC Eksel0-2
3Wo4-meiTurkse FCKFC Eksel1-0
4Zo8-meiKFC EkelTurkse FC1-1
5Wo11-meiKFC EkselVV Stokkem 2-1
6Za14-meiVV StokkemKFC Eksel1-1

2017 – 3e provinciale: gehavend, maar in bloedvorm naar 2e provinciale

Eksel begon zwak aan het seizoen, waardoor het al snel over slechte kaarten beschikte voor de titel. Onder nieuwe coach Scavone kwam het echter al snel op stoomsnelheid en verloor het in het vervolg van het seizoen nog slechts tweemaal, maar net de twee duels tegen die andere titelkandidaten (0-1 tegen Stal, 2-1 tegen Tervant). De titel werd opnieuw mislopen, maar een eindrondeticket werd wel wederom gehaald. In die eindronde miste Eksel enkele sterkhouders en trad het wekenlang met een onuitgegeven elftal aan. In de eerste ronde liep het al ei zo na mis: tegen het potige Rooierheide werd het tot tweemaal toe een doelpuntenfestijn: thuis won KFC met 4-3, in Rooierheide speelde KFC met vuur: het kreeg enkele minuten voor affluiten de 2-1 binnen en was virtueel uitgeschakeld. Eksel veerde nog recht en won in extremis nog (2-4). Een ronde verder was Stokkem de tegenstander: in Stokkem won Eksel na een karrevracht gemiste kansen opnieuw maar nipt: 2-3. Thuis werd het nog bibberen na een vroege rode kaart voor Driessen maar kon de kwalificatie na een 1-0 zege toch afgedwongen worden. Tot slot volgde de beslissende finale. Reeksgenoot Tervant werd tot tweemaal toe verslagen (2-0 en 0-1) en Eksel kon met zo’n 200 meegereisde fans vieren: de promotie naar tweede provinciale was een feit!

Lees de wedstrijdverslagen van deze wedstrijden hier!

1Wo3-meiKFC EkselSK Rooierheide4-3
2Zo7-meiSK RooierheideKFC Eksel2-4
3Wo10-meiVV StokkemKFC Eksel2-3
4Za14-meiKFC EkselVV Stokkem1-0
5Wo17-meiKFC EkselAC Tervant2-0
6Zo21-meiAC Tervant KFC Eksel0-1

2018 – 2e provinciale: als promovendus meteen naar de eindronde

Ook een niveau hoger speelde Eksel meteen mee voor de knikkers. Het draaide tot nieuwjaar steeds mee in de top 3 van de ranking, maar richting het einde van de competitie begon de motor alsnog te sputteren. Van de laatste 11 duels kon groen-rood er slechts 4 winnen. Het moest zo afhaken in de titelstrijd tussen Achel en Reppel, maar eindigde desalniettemin toch knap 3e en veroverde zo voor het derde jaar op rij een eindronde-ticket. In deze nacompetitie bleek Thor Hasselt over 2 duels te sterk voor groen-rood.

Lees de wedstrijdverslagen van deze wedstrijden hier!

1Za28-aprThor HasseltKFC Eksel3-1
2Wo2-meiKFC EkselThor Hasselt1-0

2019 – 2e provinciale: ambitieus Bregel houdt Eksel van het hoogste provinciale niveau

In het jaar van de bevestiging blijft Eksel een ploeg die mag mikken op de bovenste plaatsen in de klassering. Vooral na nieuwjaar is Eksel een solide machine. Met slechts 2 nederlagen in de terugronde wordt Eksel uiteindelijk vice-kampioen en kwalificeert het zich wederom voor de eindronde. Bregel blijkt al in de heenwedstrijd een maat te groot en maakt de terugwedstrijd overbodig. Achteraf gezien geen slechte zaak want KFC kan het seizoen nadien kampioen spelen, toch nog steeds mooier dan opgaan via de eindronde, al blijft de titel in het corona-jaar er eentje met dubbele gevoelens.

Lees de wedstrijdverslagen van deze wedstrijden hier!

1Wo24-aprBregel SportKFC Eksel4-0
2Za27-aprKFC EkselBregel Sport 3-2


2022 – 1e provinciale: licentie-mysteries brengen subtopper Eksel naar eindronde

Na 2 vreemde corona-voetbalseizoenen is het seizoen 2021-2022 terug een volwaardige jaargang. In zijn eerste volledige seizoen in eerste provinciale doet Eksel het meer dan behoorlijk. Het kampeert het hele seizoen in de subtop van de klassering en bezet geregeld de eindrondeplaatsen. Om die eindronde ook te spelen is een licentie echter vereist. Groen-rood vraagt en krijgt de licentie en kan nu afwachten of een plaats in de top 5 haalbaar is… Of niet? Wanneer blijkt dat met Achel VV en Bree-Beek twee topploegen uit de klassering geen licentie hebben aangevraagd worden de kaarten plots door elkaar geschud. Slechts 5 ploegen strijden om de 4 eindrondetickets. Groen-rood moet dus één van deze teams achter zich houden en slaagt daar ook in. Het ambitieuze Zepperen-Brustem blijft zo met lege handen achter. Vooral het onderling duel tussen beide teams lijkt in de strijd om het laatste eindrondeticket voor een kantelpunt gezorgd te hebben. In het Haspengouw lag groen-rood een hele match onder tegen de Truienaars, maar Bertrands kopte KFC in de extra tijd naar een levensbelangrijk punt, een uppercut die Zepperen-Brustem nadien niet meer te boven komt.

1Zo8 meiZonhoven UnitedKFC Eksel15u00