Speeldag 9: KFC Eksel – Weestand Koersel 2-1

Share

EIN-DE-LIJK: EERSTE THUISOVERWINNING IS EEN FEIT

Toeschouwers: 250

Halloween is in het Sparrenstadion gelukkig geen enge avond geworden. Groen-rood pakt een deugddoende overwinning en kan de mini-crisis zo ten einde brengen.

De 0 op 9 bleef niet zonder gevolgen bij groen-rood. Met Yannick Goven en Kristof Weckx werden twee nieuwe backs in de basis gedropt. Vooral voor Thomas Franssen is een plaats op de bank verre van evident: sinds zijn komst naar groen-rood stond hij immers, nooit geschorst of geblesseerd, aan elke daaropvolgende partij aan de aftrap. Die reeks van 42 (!) wedstrijden kwam vanavond dus ten einde. Ook Sandy De Pachter begint na blessureleed voor het eerst aan een partij.

Groen-rood begon goed aan de partij en had de lichte overhand op de bezoekers. Vooral de bedrijvige Jarju was een gesel voor de bezoekende defensie die de snedige flankspeler tot tweemaal toe maar net met een ultieme tackle van een goal konden houden. De beste kans die volgde was echter wel voor de bezoekers die het doelhout raakten en in de rebound op Hermans stuitten. De goal volgde echter al snel aan de overkant, waar Jarju een vrije trap die niet weg geraakte droog in doel knalde. De eerste Ekselse treffer in drie matchen zorgde ervoor dat de partij wat bitsiger werd. Twee gele kaarten waren daar het bewijs van, maar de rode kaart net voor de rust na een wilde tackle van Geybels was ook wedstrijdbepalend. Eksel kon zo een helft met een man meer aantreden. Wanneer Dries Bertrands er ook nog snel 2-0 van maakte, leek de eerste thuisoverwinning wel heel dichtbij te komen, maar de aansluitingstreffer maakte het alsnog spannend. Groen-rood trekt de zege uiteindelijk over de streep en mag eindelijk nog eens vieren. Volgende week trekt het naar Herk.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven – Tim Vanherck, Sandy De Pachter (62′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands – Dawda Jarju (90′ Perre Maes), Karel Bertrands, Thomas Beyen (51′ Denis Kalala)

Doelpunten:
27′ Dawda Jarju (1-0)
48′ Dries Bertrands (2-0)
65′ Toon Coenen (2-1)