Speeldag 19: KFC Sint-Lenaarts – KFC Eksel 2-1

Share

PUIKE TWEEDE HELFT ZORGT EI ZO NA VOOR PUNT

KFC Sint-Lenaarts – KFC Eksel 2-1

Groen-rood kwam vanavond dicht bij een 2e punt dit seizoen, opnieuw tegen Sint-Lenaarts. Na een 2-0 ruststand speelde het een referentiehelft en zorgde het bijna nog voor de ommekeer, verder dan de 2-1 kwam Eksel echter niet.

Zonder Beyen en De Pachter moest Janssen zijn troepen herschikken. Bjarne Maes was met zijn eerste basisplaats de “suprise van de chef” in de aanvalslinie. Ook broer Perre stond overigens opnieuw in de startelf, voor de vierde keer op rij intussen. Veel inlooptijd krijgt de gewijzigde Ekselse formatie echter niet: Borahsasar zorgt al heel snel voor de openingsgoal. Doelman Pelic ziet er daarbij niet goed uit. Het moeilijkste leek er zo op al op te zitten voor de thuisploeg, dat in Eksel nog een karrevracht aan mogelijkheden verkwanselde. Wanneer het nog voor de pauze 2-0 wordt via Joris lijken de Brechtenaars hun schaapjes helemaal op het droge te hebben, maar na de pauze zien we plots een ander gelaat bij de Sparrenboys.

Eksel neemt het heft in handen en wordt de gevaarlijkste ploeg. Marijn Bertrands en Tibo Pollaris zijn het dichtst bij een goal met elk twee pogingen en ook Aengeveld laat zich niet onberoerd, maar het is uiteindelijk wachten tot minuut 70 tot de verdiende aansluitingstreffer ook op het bord staat via het hoofd van Marijn Bertands. Eksel heeft nu bloed geroken en wilt de thuisploeg laten bibberen. Het neemt risico’s waardoor het zelf nog kansen krijgt, maar ook gevaarlijke pogingen weggeeft. Bram Bertrands is met een vrije trap binnenkant-paal het dichtst bij de gelijkmaker, maar een punt pakken lukt Eksel uiteindelijk niet.

Na misschien wel de beste Ekselse helft van het seizoen toont Eksel dat het blijft strijden voor elk punt. Volgende week mag het in eigen huis proberen Turnhout in de problemen te brengen.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven (90′ Jef Geys) – Tim Vanherck, Perre Maes (45′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands – Arno Aengeveld, Bram Bertrands, Bjarne Maes

Doelpunten:
3′ Hakim Borahsasar (1-0)
40′ Mats Joris (2-0)
70′ Marijn Bertrands (2-1)