Speeldag 9: KFC Eksel – KFC Alken 2-0

Share

LUCHTMACHT SCHENKT EKSEL NIEUWE ZEGE

Toeschouwers: 200

Het blijft KFC goed voor de wind gaan, het pakte zijn tweede overwinning op rij na een spannende avond!

Veel regen, maar geen regen aan kansen voor de pauze. Beide ploegen kijken de kat uit boom in de beginfase van de partij en het is wachten tot minuut 20 tot we een doelkans kunnen optekenen. Wasiak wordt diepgestuurd en op het natte gras is het niet eenvoudig de aan snelheid winnende bal nog in te halen. Wasiak kan net voor de goalie tussenbeiden komt het leer al glijdend deviëren, maar zijn poging gaat naast. Wanneer de Ekselse luchtmacht op een hoekschop eens mee naar voren trekt, lukt het groen-rood dan toch om op voorsprong te komen. Rutten kopt van in de eerste zone staalhard in het dak van het doel: 1-0, meer valt er ook niet te zeggen over een slordige eerste helft.

Na de pauze begint Alken met veel goede intenties, maar de kansen noteren we wel aan de overkant. Wasiak en Bertrands kunnen allebei een keer alleen voor doel verschijnen, ze kiezen er voor de doelman te omspelen, maar in beide gevallen loopt het nadien mis. De 1-0 blijft zo op het bord waardoor het alleen maar spannender lijkt te worden. Gele kaarten voor De Pachter en Karel Bertrands zijn het resultaat van de stijgende nervositeit. Beide spelers missen zo de volgende competitiematch bij rode lantaarn Mechelen aan de Maas. Ook Vanherck slikte in dat spannende laatste halfuur geel nadat hij de ingevallen Misidjan wel foutief moest stoppen om een kansrijke aanval ongedaan te maken. De daarop volgende vrije trap vormt in twee keer het tot dan gevaarlijkste wapenfeit dat de bezoekers in huis hadden. Groen-rood bibbert eens te meer wanneer diezelfde Misidjan zowaar nog gevaarlijker op doel kan schieten in de laatste 5 minuten, maar blijft overeind. In de slotminuten kan het alsnog een veilige tweede treffer lukken. Wederom op stilstaande fase, wederom met de kop, al was het Karel Bertrands die nu voor de zekerheid zorgde.

Een nieuwe zege dus, en die werd na de match opgedragen aan Tony Jehoul. Onze vaste buschauffeur bracht ons talloze keren naar alle uithoeken van Limburg, maar gaat nu op welverdiend pensioen. Merci Tony!

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck (80′ Tibo Pollaris), Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands – Thomas Wasiak (88′ Maxx Ulenaers), Karel Bertrands, Glen Vervloet (56′ Sandy De Pachter)

Doelpunten:
34′ Bart Rutten (1-0)
90’+3′ Karel Bertrands (2-0)