Speeldag 18 (Inhaalmatch): Weerstand Koersel – KFC Eksel 1-2

Share

KFC SLAAT TOE IN MONEY-TIME

Weerstand Koersel – KFC Eksel 1-2
Toeschouwers: 75

Groen-rood heeft een aangename subtopper in zijn voordeel kunnen beslechten. In een spannende match waren Hermans en Wasiak de protagonisten.

Eksel voelde zich aanvankelijk wel in zijn sas op het kunstgras en kon met snelle, voetballende combinaties ook al tweemaal een schot op doel afvuren via Marijn Bertrands. Op het kwartier moest diezelfde man van de openingsfase echter net als in de derby zaterdag de strijd staken. Dries Bertrands, door administratieve redenen op de bank gestart, kwam zo al snel terug in de ploeg. Meteen daarna kreeg Eksel uit het niets de openingstreffer te verwerken. Hermans voetbalde slordig uit en Asnong kon de tweede Koerselse kans, de eerste was een schot over van Vaesen, simpel in de verste hoek leggen: 1-0. Of het het uitvallen van draaischijf Bertrands was, of de opdoffer van de onverwachte 1-0 zullen we nooit weten, maar nadien kreeg Eksel de motor niet meer aan de praat. De sterke Vaesen was met een krachtige kopbal dicht bij de 2-0 en de thuisploeg bleef voor de rest van de eerste helft de betere ploeg. Tot overmaat van ramp slikte Hermans even voor het halfuur ook nog geel nadat hij zijn beklag maakte over de gevaarlijke bevroren kunstgrasmat en mist zo de match van zaterdag. Net voor de pauze kon Eksel dan toch nog eens dreigen, maar het schot van Bertrands ging over.

Het leek zo niet de avond van groen-rood te worden, maar na de rust acteerde Eksel terug zoals het aan de partij begon. Met De Pachter tussen de lijnen en Dries Bertrands terug een rijtje achteruit was KFC weer de betere ploeg na de pauze, maar de grootste en enige kans was wel voor Koersel: Vaesen komt een op een tegen Hermans, maar die kan de poging van de lange spits nog pareren, geen 2-0 dus en ondanks de vlijmscherpe Koerselse tegenaanvallen staat het even later zelfs 1-1 wanneer Wasiak zijn duivels ontbindt en in de gladde zestien foutief gestopt wordt. Voor Van Dyck is de gelijkmaker zo een koud kunstje. In een aangenaam laatste kwart van de partij gingen beide ploegen vol voor de driepunter: Wasiak knalt een poging, maar ziet zijn bal geweerd worden, Bram Bertrands trapt in de rebound over. Nadien komt Koersel tot tweemaal toe dicht bij de winning-goal, maar Hermans zet zijn foutje van bij de openingsgoal meer dan recht en kan twee gemaakte goals nog uit zijn doel houden. Eksel overleeft zo het slotoffensief van de thuisploeg en kan zich niet ontevreden tonen met een punt, maar bij de laatste oversteek worden dat er zowaar nog drie. De sterke Wasiak, wederom een gesel voor de defensie, vindt het gaatje in een drukbevolkte zestien en scoort de winning-goal.

Drie gouden punten voor KFC na een vreemde partij. Eksel blijft het uitstekend doen op kunstgras en mag zich met een reeks van 5 ongeslagen duels blijven mengen in de eindronde-debatten. Zaterdag komt Alken al op bezoek.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Kristof Weckx, Thomas Franssen (46′ Sandy De Pachter) – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck, Marijn Bertrands (14′ Dries Bertrands) – Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Bram Bertrands (85′ Ben Schrijvers)

Doelpunten:
17′ Olivier Asnong (1-0)
65′ Jarne Van Dyck (penalty) (1-1)
90′ Thomas Wasiak (1-2)