Speeldag 4: KFC Eksel B – KRC Peer B 1-0

Share

VROEGE GOAL VOLSTAAT NET VOOR ZEGE

Toeschouwers: 100

Ook in vierde provinciale werd vanmiddag gevoetbald. Groen-rood speelde daar niet zijn beste partij, maar kon met een volwassen prestatie wel een nieuwe driepunter bijschrijven, de derde op rij.

Een strijd tussen twee B-ploegen, dat betekent doorgaans meer voetballende intenties en minder teren op de duelkracht, die stelling werd voor de rust alleszins bevestigd. Beide ploegen kwamen met positieve, aanvallende intenties aan de aftrap, maar het was groen-rood dat in de beginfase op voorsprong kwam. Het duo Schrijvers – Kalala lijkt nu al een match made in heaven. Voor de derde keer in twee wedstrijden gidst Schrijvers onze nieuwe aanwinst voorbij de defensie met een doorsteekbal, voor de derde keer is de afwerking van Denis erg nauwkeurig: 1-0. In het vervolg van de eerste helft wisselen beide ploegen de kansen beurtelings af. De beste mogelijkheid volgt op een vrije trap, maar Gevers pakt uit met een prima save.

Na de pauze zien we een meer intense partij. Eksel komt met twee nieuwe krachten (Paesen en Maes) aan de aftrap en krijgt meteen enkele uitstekende kansen op de dubbele voorsprong in de rug van de Peerse verdediging, maar zelfs Kalala slaagt er niet in de veilige tweede te maken. Peer neemt nadien het commando over en ook voor hen volgen er goede mogelijkheden. Het wordt zo nog bibberen voor groen-rood maar de gelijkmaker blijft uit.

Volgend weekend trekt Eksel met een 9 op 9 naar Sparta Lille, een tegenstander die groen-rood al jaren niet ligt.

Doelpunten:
10′ Denis Kalala (1-0)