Speeldag 25: SV Herkol – KFC Eksel 1-4

Share

75 MINUTEN MET MAN MEER LEIDEN KFC NAAR RUIME ZEGE

Toeschouwers: 150

Wat thuis maar niet lukt, gaat buitenshuis tegenwoordig zonder problemen: winnen! De derde keer op rij kan KFC op verplaatsing met de drie punten in de koffer terug rijden richting Sparrenstadion.

Een gehavend Eksel moest het vanavond rooien zonder De Pachter, Vervloet (beiden geblesseerd) en Driessen (geschorst). Scavone moest zijn linkerflank zo volledig hertekenen en schonk Weckx en Elia hun eerste basisplaats van het seizoen. Laat het nu net die hertekende linkerflank zijn die een hoofdrol speelde in een uiterst genietbaar openingskwartier. Herkol komt het best uit de startblokken, maar wordt bij de eerste Ekselse counterkans meteen monddood gemaakt. Marijn Bertrands vindt linksvoor Elia, die via een Herkols been kan binnen leggen. De Herkolse gelijkmaker laat niet lang op zicht wachten: een vrije trap, wederom vanop die zelfde linkerflank, wordt sluw in doel gedevieerd en de bordjes hangen weer gelijk. Het woord is terug aan Eksel nu en groen-rood doet dat opnieuw op de counter. Het duo Bertrands – Elia vindt elkaar opnieuw: Elia wordt nu centraal diep gestuurd maar wordt al even snel neergewerkt door Poets, die daarop mag gaan douchen. Met een man meer lijkt Eksel nu over de beste kaarten te beschikken, maar de weinige kansen in het vervolg van de eerste helft zijn wel voor de thuisploeg: een spectaculaire omhaal van Plessers gaat nipt over, een scherp schot van Belfaqir voorlangs. KFC had het moeilijk met een man meer het spel te maken en niet meer op de tegenaanval te loeren.

Na de pauze maakt groen-rood het verschil dan ook vanop stilstaande fases. Bram Bertrands, tijdens de rust erin gekomen voor de geblesseerde Wasiak, kan een vrije trap verlengd door Karel al snel met een gecontroleerde volley tegen de touwen jassen. Op het uur vlamt Rutten een geloste bal op corner van Marijn Bertrands onhoudbaar de netten in, al wijkt de bal nog af beslissend af op de rug van Dries Bertrands. 1-3 met een man meer, de kopjes bij de bezoekers gaan dan ook naar beneden en de laatste 30 minuten zijn overbodig. Al doet Marijn Bertrands daar luttele seconden voor affluiten alsnog een vierde treffer bij: op uittrap van Hermans kan hij doorgaan om doelman Scheepers daarna enig mooi te lobben. De Ekselse wissels in de slotfase zijn nog het vermelden waard: met Yannick Goven debuteert opnieuw een Ekselse younkie, Filip Jehoul is het anders te uiterste: hij trok vanavond voor de 100e keer het groen-rode shirt aan.

Groen-rood blijft zo verder borduren aan een mooie reeks en is nu vijf duels ongeslagen. Met heel wat afwezigen toont KFC bovendien over een brede, strijdvaardige kern te beschikken. De prestaties en goals van Beyen, Weckx, Elia en B. Bertrands zijn daar de laatste twee duels het beste bewijs van.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands – Andreas Elia (80′ Yannick Goven), Karel Bertrands (85′ Filip Jehoul), Thomas Wasiak (46′ Bram Bertrands)

Doelpunten:
4′ Andreas Elia (0-1)
12′ Pieter Houben (1-1)
60′ Bram Bertrands (1-2)
70′ Dries Bertrands (1-3)
90′ Marijn Bertrands (1-4)