Speeldag 3: KFC Eksel B – HO Molenbeersel 4-0

Share

INEFFICIËNT EKSEL KRIJGT KETCHUPFLES PAS LAAT OPEN

Toeschouwers: 100

“Doelpunten zijn als ketchup: het is even duwen, maar als je er eenmaal iets uit krijgt, komt het meteen met hopen.” Dat vat de partij van onze vierdeprovincialer goed samen. Groen-rood verzamelde heel wat kansen, maar moest tot het eind van de wedstrijd wachten vooraleer de doelpunten volgden.

Eksel begon goed aan de partij en trok de lakens na een klein kwartier definitief naar zich toe. KFC vond de zwakke plek van de bezoekers en kreeg door dat het op snelheid het verschil kon maken. Een stortvloed aan kansen volgde, maar groen-rood toonde zich net als vorig weekend bijzonder inefficiënt voor doel. Bomans en Schrijvers misten vanuit relatief scherpe hoek, Goven trof het doelkader, maar het was vooral Bertrands die met de vinger gewezen werd: hij verscheen tweemaal alleen voor doel. Bij een eerste keer trof hij de doelman en de onstuimige lob bij poging twee pakte ook niet bepaald goed uit. Aan de overkant was het windstil voor doelman Gevers, die enkel een afstandsschot op de dwarsligger zag uiteenspatten. De Ekselse druk nam na een halfuur af waardoor het wachten was op het rustsignaal.

Ook na de pauze kon KFC niet meteen terug een golf van offensief geweld tentoon spreiden. Vanherck (na een goede actie van Schrijvers) en Bertrands (op keurige vrije trap van Van Dyck) kregen de beste mogelijkheden om de score te openen, maar slaagden niet in hun opzet. Molenbeersel begon te geloven in hun eerste puntgewin van het seizoen waardoor de partij plots snediger en pittiger werd. Op zich niet negatief voor KFC, dat zo wakker geschud werd en even later ook een strafschop kreeg. Van Dyck zette zich achter het leer en kon Eksel eindelijk zijn verdiende voorsprong bezorgen. Het moeilijkste leek nu achter de rug voor de troepen van Vermeulen en KFC kon wat meer bevrijd ten aanval trekken. Een tweede strafschop werd KFC ontnomen na nochtans duidelijk handspel op de doellijn, maar in het slot kon groen-rood de score alsnog aandikken. Vanherck kwam de goalie nog tegen op zijn weg, maar kon in de rebound alsnog binnen leggen. Schrijvers zorgde nadien voor de 3-0 alleen voor de doelman en invaller Bollen knikt met een kopbal de eindstand op het scorebord.

Met 9 op 9 pakken we onze beste start ooit in vierde provinciale en dat er nog progressiemarge is voor groen-rood staat buiten kijf. Volgend weekend vormt titelkandidaat Ellikom de volgende prooi voor Eksel, dat weet waar de werkpunten liggen.

Opstelling Eksel: Senn Gevers – Sam Paesen, Kristof Weckx (89′ Sander Fransen), Bert Vanherk, Rik Cornelissen – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck, Ben Schrijvers – Martijn Bomans (66′ Koen Bollen), Bram Bertrands (81′ Nick Hoogmartens), Yannick Goven (87′ Pieterjan Paesen)

Doelpunten:
71′ Jarne Van Dyck (pen) (1-0)
85′ Tim Vanherck (2-0)
89′ Ben Schrijvers (3-0)
90′ Koen Bollen (4-0)