Speeldag 14: KFC Eksel B – SK Heusden 06 0-4

Share

EKSEL B NIET OP DE AFSPRAAK

Toeschouwers: 65

Eksel B is met een valse noot aan 2024 begonnen. Een gretiger en meer volwassen Heusden trok in moeilijke omstandigheden aan het langste eind.

Ondanks het winterweer slaagde beide teams er voor de rust al snel in een aangename match op de mat te leggen. We zagen een eerste helft met veel doelgevaar aan beide kanten. Sluipschutter Snellinx profiteert na een kwartier van slecht uitverdedigen van Camps, maar zijn lob belandt naast de kooi van Schrijvers. Het blijkt slechts uitstel van executie: Heusden speelt gretiger en wilt het liever, het verovert het leer opnieuw op de Ekselse helft en Claes kan op de rand van de zestien de verste hoek vinden en de score openen. Maes en Thoelen zijn de volgende die aan beide kanten voor nieuw doelgevaar zorgen, maar het is Imzri die op het halfuur de beste kans krijgt op een nieuwe treffer, een goed uitgekomen Schrijvers belet hem de 0-2 te scoren. Eksel kan, ondanks kan ondanks de evenwichtige partij weinig concreet doelgevaar creëeren, maar even voor rust is het dan toch zover: Maes wordt het laantje in gestuurd, maar werkt gevoelloos af. Dit had de gelijkmaker moeten zijn, maar in plaats daarvan valt vlak voor rust de 0-2: Thoelen kan zijn voet zetten op een voorzet na een snelle counter en het leer rolt via het been van Paesen tergend traag binnen, een serieuze opdoffer voor KFC.

Na de pauze verschijnt groen-rood met 2 nieuwe aanvallers op het terrein. Het kan een kwartier de schijn hoog houden dat de aansluitingstreffer de verhoudingen nog kan veranderen. Heusden speelt vanuit een zetel en geeft defensief niets weg. Loerend op de counter wacht het op Ekselse fouten en op die manier lukt het op het uur ook de 0-3 en de voortijdige beslissing. Thoelen mist snel daarna zelfs de kans op de 0-4, maar kan in het slot alsnog de eindscore op het bord zetten met zijn tweede van de namiddag. De kwieke flankspeler was zelfs nog dicht bij een hattrick maar die poging werd van de lijn gekeerd. Paesen kwam tussendoor op een counter het dichtst bij een Ekselse goal.

Het is de eerste nederlaag sinds oktober voor Eksel, dat ondanks zijn individuele kwaliteiten moeite blijft hebben met betere collectieven. Met Hamont en GT Kolonie speelt Eksel de komende twee partijen tegen de twee teams die juist voor en achter KFC geklasseerd staan.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers- Pieterjan Paesen, Andreas Oyen, Tuur Camps, Bert Vanherk (75′ Ruben Geypens) – Jef Geys, Rik Cornelissen, Mats Kelgtermans (68′ Lander Maes) – Bjarne Maes, Ben Schrijvers (46′ Jens Wouters), Dylan Goven (46′ Glen Vervloet)

Doelpunten:
15′ Mart Luijten (0-1)
41′ Bryan Thoelen (0-2)
65′ Glenn Laenen (0-3)
86′ Bryan Thoelen (0-4)