Eindronde – Halve finale: KFC Eksel – Sp. Tisselt 1-0

Share

NATIONAAL VOETBAL LONKT! INVALLER ULENAERS SCHIET EKSEL NAAR EINDRONDE-FINALE

Toeschouwers: 400

Groen-rood doet voetballend Limburg vieren! Ondanks een nipte overwinning speelde Eksel vanmiddag een karrevracht kansen bij elkaar. Pas tien minuten voor tijd viel de verlossende treffer. Eksel zorgt er zo voor dat er 3 Limburgse provinciale ploegen vanmiddag mogen zegevieren ondanks een nederlaag, geen dank!

Een verdubbeling van supporters vanmiddag. Zij zagen dat Eksel naast de geschorste Beyen heel wat defensieve krachten niet kon inzetten: naast Dries Bertrands en Tibo Pollaris viel immers ook Yannick Goven nog uit. Eens vertrokken werd Eksel vanmiddag eens niet meteen onder druk werd gezet door de tegenstrever. Het wedstrijdbegint was minder fel, maar na een studieronde van zo’n 10 minuten kon de match echt beginnen. De Pachter opende de debatten met een verrassend afstandsschot van ver, maar het leer ging net over. Tisselt kreeg snel daarna ook zijn eerste en enige kans van de eerste helft. De Herdt kon van dichtbij de verste hoek viseren, maar Hermans pakt uit met een parade in lijn van zijn gehele eindronde: bovenmaats. Groen-rood, vanmiddag uitzonderlijk groen-zwart, kende nadien zijn beste kwartier van de partij. Een gretige De Pachter kon een combinatie tussen doelman en verdediger net niet onderscheppen, maar vooral daarna had KFC zich altijd op voorsprong moeten hijsen. De Pachter probeert het nu van dichter bij, maar stuit op de dwarsligger, in de rebound is het schot van Karel Bertrands hetzelfde lot beschoren, en daarmee eindigt het wedstrijdje latje-trap nog niet. Nog geen minuut later krult ook Marijn Bertrands het leer op de dwarsligger. Nadat ook Wasiak even later alleen voor doel de netten niet kan doen trillen, neemt de Ekselse druk wat af. Tisselt komt beter in de partij en kan KFC bij momenten voor het eerst ook wat terugdringen. Tot doelgevaar voor de bezoekers leidt dat echter niet. Net voor de pauze laten Wasiak en Karel Bertrands toch nog even zien wie de eerste helft zou winnen op punten, maar de brilscore staat halverwege dus wel nog gewoon op het bord.

Een nieuwe helft, maar dezelfde kansenverhouding. Karel Bertrands is tot tweemaal toe gevaarlijk nog voor het uur verstreken is, maar het is broer Bram Bertrands die de beste kans kreeg voor Eksel: op hoekschop geraakt het leer niet weg en kan onze eindronde-topschutter van dichtbij uithalen, maar ook hij kan de netten niet doen trillen. KFC heeft het nadien wat moeilijker doelgevaar te creëren, het uitvallen van smaakmaker De Pachter heeft daar wellicht ook iets mee te maken. Ondanks dat Tisselt zich terugtrekt en weinig druk zet op groen-rood, bloedt de partij wat dood. Bij het ingaan van het slotkwartier lijkt Eksel bovendien te beseffen dat een tegengoal stilaan fataal kan worden en bouwt het wat meer voorzichtigheid in. Tisselt steekt nog eenmaal zijn hoofd aan het venster met een dubbele kans, maar Hermans kent al bij al een kalme namiddag. Zo’n tien minuten voor tijd valt de verdiende openingsgoal dan toch. Wasiak wordt diepgestuurd en omspeelt de goalie in gekende stijl, invaller Ulenaers is goed gevolgd en doet het Sparrenstadion daveren. Het traditionele slotoffensief levert één kans op, maar de poging richting dak van het doel vanuit scherpe hoek wordt door een secure Hermans over getikt.

1-0 is zo het verdict en dat had gerust een veel grotere overwinning kunnen worden tegen de minste van de drie tegenstrevers waar we tegen streden in deze eindronde. Zondagmiddag 15u00 vormt de Sparrenstadion het decor voor de eindrondefinale. Onze tegenstander: Torpedo Hasselt, dat Achel in eigen huis met 5-3 versloeg.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Tuur Camps, Tim Vanherck, Marijn Bertrands (86′ Jarne Van Dyck), Karel Bertrands – Sandy De Pachter (56′ Maxx Ulenaers), Bram Bertrands, Thomas Wasiak (88′ Pieterjan Paesen)

Doelpunten:
82′ Maxx Ulenaers (1-0)