Speeldag 2: KFC Eksel – KFC Park Houthalen 3-3

Share

DE ENE PROMOVENDUS IS DE ANDERE NIET: GEWONNEN PUNT TEGEN STERK PARK

Toeschouwers: 320

Eksel blijft ongeslagen na twee wedstrijden. Het moest zwoegen om in de slotfase nog een punt binnen te halen.

Al snel werd duidelijk dat de partij van vorig weekend geen maatstaf zou worden voor vanavond. In tegenstelling tot speeldag 1 kon Eksel het spel niet bepalen en moest het het initiatief overlaten aan de bezoekers. Promovendus Park was gretig en kreeg al snel een uitstekende mogelijkheid waarbij Bilican had moeten scoren, maar van dichtbij stootte hij op Hermans. Tegen de gang van het spel in komt Eksel na zo’n 20 minuten toch op voorsprong. Wederom is het Jarju die voor zijn man opduikt op voorzet en zijn voet nog net tegen het leer zet. Een gevleide voorsprong, maar Park zet nog voor de pauze orde op zaken. Eerst straft het slordig uitverdedigen genadeloos af na een zeldzaam foutje van Hermans, net voor rust profiteert het optimaal van een hoekschop die groen-rood niet ontzet krijgt. 1-2 is zo de ruststand en dat kunnen we niet onverdiend noemen.

Ook na de pauze wordt dezelfde rolverdeling aangehouden. Park is de betere ploeg, maar laat het na de partij dood te maken en de 1-3 en zelfs 1-4 te maken. Groen-rood kan opnieuw profiteren van dat gebrek aan efficiëntie. De bedrijvig ingevallen Beyen schildert een voorzet op het hoofd van Karel Bertrands, voor wie het een koud kunstje is de gelijkmaker tegen de touwen te knikken: 2-2. Lang kan KFC echter niet van de gelijke hoogte genieten: vrijwel onmiddellijk staan de bezoekers weer op voorsprong. Opnieuw lijkt het dat Eksel te traag reageert op een bal die in de zestien blijft hangen. Na de nieuwe voorsprong gaan beide ploegen meer behouden spelen. Het is wachten tot het slotoffensief zo’n tien minuten voor tijd alsnog op gang komt. Bij een loeier vanop afstand van de bezoekers die uiteen spat op de dwarsligger mag Eksel wederom van geluk spreken. Aan de overkant gaat de bal vijf minuten voor tijd op de stip na een lichte haakfout op Karel Bertrands. Niet Marijn Bertrands maar Jarne Van Dyck zet zich achter de bal. De middenvelder ontpopte zich bij Eksel B tot strafschopspecialist en was daar al 9 keer trefzeker vanop 11 meter. Ook bij Eksel A maakte hij al een penaltygoal en in de voorbereiding was “Dyck” eveneens tot driemaal toe trefzeker vanop de stip. Neem daar nog bij dat hij vorig seizoen de ‘penaltycup’ won en de kenners hadden de 3-3 al opgeschreven. Van Dyck faalde niet, ook al zat doelman Coyette in de juiste hoek.

In de wederom goed gevulde tribunes (met dank aan onze ploegenvoorstelling) was iedereen het erover eens dat Eksel vanavond een punt won.Park Houthalen toonde zich een erg sterke ploeg en zal met dit spel niet voor degradatie moeten vrezen, zoveel lijkt duidelijk.Volgende week trekken we naar Zonhoven, de volgende thuismatch is het derbyday!

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Dries Bertrands, Bart Rutten, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck, Marijn Bertrands – Bram Bertrands (46′ Thomas Beyen), Karel Bertrands, Dawda Jarju (70′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
21′ Dawda Jarju (1-0)
32′ Timmy Bieniek (1-1)
43′ Livio Olivieri (1-2)
64′ Karel Bertrands (2-2)
66′ Livio Olivieri (2-3)
83′ Jarne Van Dyck (penalty) (3-3)