Speeldag 3: KFC Eksel – KVV Zepperen-Brustem 2-5

Share

EKSEL KAN ER VOOR HET EERST EEN MATCH VAN MAKEN
Toeschouwers: 360

Een nieuwe nederlaag voor Eksel, al is het gevoel toch anders dan bij de voorgaande twee verliespartijen. Een efficiënt groen-rood kon er vooral voor de pauze voor het eerst een match van maken. Architect Janssen zette zich afgelopen week aan de tekentafel en had een nieuw plan klaar voor zijn elftal: met een vijfmansdefensie moest een nieuwe afstraffing vermeden worden.

Op korte termijn had dat plan echter weinig effect, want groen-rood keek opnieuw tegen een vroege achterstand aan wanneer Vanvoorden al na 5 minuten de netten deed trillen. Groen-rood werd opnieuw achteruit geduwd en kwam zelden op de helft van de tegenstander, al bleek dat niet eens nodig om een snelle tegentreffer te lukken. Marijn Bertrands waagt vanop de middellijn zijn kans en ziet zijn opportunistische lob over de verrasste Vanwelkenhuyzen vallen: 1-1. Het woord is daarna terug aan de bezoekers, die vooral via flankvoorzetten de Ekselse defensie willen ontmijnen. Een wederom sterke Gevers moet meer dan eens tussenbeide komen om een nieuwe voorsprong te verhinderen, maar moet zich even na het halfuur toch opnieuw gewonnen geven wanneer Lowies, daarvoor ook al de gevaarlijkste bezoeker, de verste hoek vindt. De kopjes gaan echter niet naar beneden bij KFC en wederom laat de reactie niet lang op zich wachten. Bram Bertrands, al weken ondankbaar voetballend op een eiland, wint het duel met zijn belager en kan zo op Van Welkenhuyzen af om daar met een puike lob uit te pakken. 2-2 en Eksel speelt zo razend efficiënt. Het gelijkspel tot de rust vasthouden is nu het doel voor Eksel, maar die mentale opkrikker is de Sparrenjongens niet gegund, net voor affluiten fusileert Van Welkenhuyen Gevers en kunnen de Haspengouwers toch nog met de weliswaar verdiende voorsprong gaan rusten.

De beste helft van Eksel dit seizoen, zonder meer en met wat meeval lijkt er vanavond zelfs puntgewin in te zitten, maar die droom kan Eksel al snel opbergen wanneer Vanvoorden meteen na de pauze de 2-4 lukt. Match gespeeld en de spankracht verdwijnt ook meteen in de partij. Kansen worden in het vervolg van de tweede helft eerder zeldzaam, maar Janssen wil de boel een kwartier voor tijd proberen wakker te schudden: met Rutten in de spits gebruikt hij de troef die in de eindronde succes opleverde, maar dat had vanavond eerder het omgekeerde effect. Met een man minder achterin krijgt Gerrtis nu meer ruimte en scoort hij de vijfde Truiense goal van de avond. Boeken toe.

Volgend weekend trekt Eksel naar Schoonbeek-Beverst, daarna krijgt het het grote Geel over de vloer.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Arno Aengeveld, Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx – Jarne Van Dyck (76′ Jens Wouters), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (80′ Maxx Ulenaers), Bram Bertrands

Doelpunten:
4′ William Vanvoorden (0-1)
8′ Marijn Bertrands (1-1)
31′ Jens Lowies (1-2)
39′ Bram Bertrands (2-2)
44′ Dylan Vanwelkenhuyzen (2-3)
47′ William Vanvoorden (2-4)
80′ Nigel Gerrits (2-5)