Speeldag 9: KFC Eksel B – GT Lommel Kolonie 2-2

Share

B-PLOEG LAAT KOPPOSITIE LIGGEN

Toeschouwers: 135

Groen-rood is er niet in geslaagd optimaal te profiteren van de misstap van koploper Bocholt B. In een stresserend duel moest het uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Eksel begint goed aan de partij en tracht meteen de wet te dicteren. De dreiging zorgt wel voor wat doelgevaar, maar doelman Janssens moet zijn kunnen zelden tonen. De bezoekers blijven makkelijk overzeind en proberen zich in de match te knokken. We zien bijgevolg een potige partij, die voor de pauze verrassend genoeg wel zonder kaarten blijft. Kolonie hijst zich uiteindelijk uit het niets op voorsprong. Budak mag een verloren hoekschop opnieuw voorbrengen en vindt de vrijstaande Ceulemans, die simpel kan binnen koppen. Eksel is op achtervolgen aangewezen, maar kan voor de pauze niet meer tegenprikken.

Ook na de pauze is het wederom Eksel dat zich het actiefste toont. Ulenaers krijgt de beste kans op assist van Elia, maar nadat hij de doelman omspeelt besluit hij vanuit scherpe hoek naast. Groen-rood geeft met zijn drang naar voren ondertussen wel veel ruimte weg in de rug en dat krijgen ook de Lommelaars door, die steeds meer counterkansen krijgen. Een goed meevoetballende Gevers voorkomt erger. De druk van Eksel loont uiteindelijk toch. Jehoul kan in de kluts de bal op een of andere manier toch binnen krijgen en doet KFC terug hopen. Die hoop neemt alleen maar toe wanneer kapitein Timmermans even daarna zijn tweede gele kaart pakt. De frustratie bij de Lommelaar kunnen we begrijpen, want de wedstrijdleiding maakt een allesbehalve overtuigende indruk. De Grenstrappers worden nu naar achter gedrukt en iedereen verwacht een nieuwe treffer. Die treffer komt er uiteindelijk ook, maar wel aan de overzijde. Een vrije trap van ver gaat voorbij Jan en alleman en waait zo zelfs binnen aan de verste paal: 1-2. Eksel zet nog druk in zijn slotoffensief, maar is te overhaast en zenuwachtig om nog goede kansen te creëren. Via stilstaande fases is het daarentegen wel gevaarlijk. Vanherk kan net voor affluiten nog gelijk maken, maar meer zit er niet in.

Ontgoocheling overheerst in een partij die het helaas moest hebben van duelkracht in plaats van goed voetbal.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers, Pieterjan Paesen (69′ Kristof Weckx), Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen (80′ Dylan Goven)- Jarne Van Dyck, Andreas Elia, Bram Bertrands – Maxx Ulenaers (90′ Tijmen Elia), Filip Jehoul, Yannick Goven (69′ Jakke Scheelen)

Doelpunten:
29′ Kynan Ceulemans (0-1)
72′ Filip Jehoul (1-1)
77′ Burhaneddin Buddak (1-2)
90’+1′ Bert Vanherk (2-2)