Speeldag 28: KFC Eksel – KFC Diest 2-3

Share

OPVALLEND OFFENSIEF EKSEL KOMT TWEEMAAL VOOR, MAAR BLIJFT MET LEGE HANDEN ACHTER

Toeschouwers: 215

In de kelderkraker van vanavond heeft rode lantaarn Eksel het fel geplaagde Diest geen nieuwe klap kunnen verkopen. In een offensief sterk, defensief zwak kijkstuk was het wel dichtbij een vierde punt en zelfs een eerste zege.

Groen-rood maakte zijn beste start van het seizoen en begon furieus aan de partij. Een ingestudeerde vrije trap van het creatieve duo Bertrands – De Pachter zorgde ei zo na voor de voorsprong, maar Weckx kon (vanuit buitenspel) niet binnen werken. Het bleek slechts het begin van het offensief want ook nadien drukte KFC de bezoekers achteruit, met enkele schoten tot gevolg. Wanneer even na het kwartier de 1-0 valt, kan dat dan ook niet anders dan verdiend genoemd worden. Aengeveld illustreert het hoge stoorwerk dat de Ekselse beginfase typeert, ontfutselt een klungelende Habarugira de bal en kan zo Bram Bertrands bedienen, die koel binnen werkt. Eksel, dat veel krachten gebruikte om die voorsprong op het bord te krijgen, haalde de voet nadien van het gaspedaal en Diest kwam zo in de match. Op een pegel van Buekers na (net naast) leidde dat echter zelden tot doelgevaar. De beste kans was nadien zelfs voor Eksel, dat nu op de counter ruimtes krijgt en met De Pachter én Bram Bertrands op doel kan stormen, maar ondanks het geblokte schot van Bertrands maar net naast ging, leek hier meer in te zitten. Diest is daarentegen efficiënter en straft kostbaar balbezit van Bertrands net voor rust genadeloos af: Claessens krijgt veel ruimte aan de tweede paal en vindt vanuit een scherpe hoek het gaatje met een exact gekruist schot. 1-1 is zo de ruststand.

Na de pauze zijn beide teams vastberaden er het beste van te maken en zien we een open helft met doelgevaar aan beide kanten. Groen-rood heropent de debatten en kan de aarzelende defensie bijna opnieuw het nakijken geven, maar de dubbele Ekselse afwerking is onvoldoende overtuigend. Halverwege het tweede bedrijf kan groen-rood zich dan toch opnieuw op voorsprong hijsen: geen zuivere goal want opnieuw is het een fase waar de bal verschillende blokkades moet ondergaan voor het zijn definitieve tik krijgt. Diest neemt het logischerwijs over en slaagt er relatief snel in de achterstand nog om te buigen in een voorsprong. Het moest KFC daar niet eens achteruit voor duwen: een snelle tegenaanval en slordig Eksels verdedigend werk volstonden voor de ommekeer. Wie een massaal terugkruipend Eksel verwachtte, kwam er dan ook bedrogen uit. Groen-rood toonde zich nu geslagen, maar kon alsnog reageren in het slot. Volgens de voetbalwetten zou er nog minstenw één kans volgen voor groen-rood. Die kwam er ook in het absolute slot, maar Rutten -als spits- en Franssen konden de bordjes niet opnieuw in evenwicht brengen ondanks een uitstekende voorzet.

Jammer, want Eksel had vanavond recht op een punt. Volgend weekend trekt groen-rood naar Geel op de voorlaatste speeldag. Eksel beëindigt het seizoen met een thuismatch tegen Esperanza Pelt.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris (71′ Ben Schrijvers), Bart Rutten, Kristof Weckx, Tuur Camps (80′ Jef Geys) – Perre Maes (64′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands, Sandy De Pachter – Arno Aengeveld, Bram Bertrands, Thomas Franssen

Doelpunten:
18′ Bram Bertrands (1-0)
44′ Yarne Claessens (1-1)
66′ Bram Bertrands (2-1)
75′ Zion Buekers(2-2)
80′ Levy Zingula (2-3)