Speeldag 9: KFC Eksel B – KFC Hamont 99 B 3-0

Share

B-PLOEG TIMMERT AAN WEG NAAR BOVEN MET NIEUWE ZEGE

KFC Eksel B – KFC Hamont B 3-0
Toeschouwers: 80

6 op 6 voor onze vierde provincialer, na Helson B gaat met Hamont B opnieuw een B-ploeg voor de bijl. Eksel bevestigt zo de stelling dat het tegen andere B-ploegen moeilijk te kloppen is. Al kreeg het vandaag niet de standaard B-ploeg tegenover zich. Hamont etaleerde zich als een stevige, stugge en volwassen opponent.

De eerste helft was een maat voor niets met de brilscore halverwege nog steeds op het bord. Ook na de pauze kon Eksel, dat voetballend meer op de mat kon brengen dan Hamont, lang niet scoren. Defensieve fouten zorgden uiteindelijk voor de beste kansen. Thys kon eerst niet profiteren van een gevaarlijke terugspeelbal van Oyen en mikte de openingstreffer naast. Eksel was koelbloediger en kon defensief slordig uitverdedigen van Hamont wel afstraffen. Invaller Lander Maes kwam goed tussenbeide in de Hamontse opbouw en zorgde voor de verlossende treffer, nadat dat bij een eerdere terugspeelbal niet lukte. In het slot ging Eksel onder aanvoer van sneltrein Bjarne Maes nog op zoek naar de bevrijding. Tot driemaal toe rolde hij de defensie in zijn eentje op, tweemaal volgde daar via Schrijvers en Ectors ook een treffer uit.

Met een 4-0 en 3-0 zege tankt KFC zo vertrouwen voor de verplaatsing naar het ambitieuze Peer SV.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (85′ Arno Rogiers), Rik Cornelissen, Andreas Oyen, Glen Vervloet – Perre Maes, Mats Kelgtermans (82′ Ruben Geypens), Ben Schrijvers – Bjarne Maes, Dylan Goven (70′ Lander Maes), Maxx Ulenaers (74′ Justice Bosmans)

Doelpunten:
74′ Lander Maes (1-0)
82′ Ben Schrijvers (2-0)
87′ Ruben Ectors (eigengoal) (3-0)