Speeldag 6: KFC Eksel B – HO Molenbeersel 3-2

Share

OLLE SLOTFASE HOUDT EKSEL B NIET VAN DE ZEGE

Toeschouwers: 100

Zonder de partij volledig te domineren, kwam Eksel gedurende de hele eerste helft met regelmaat van de klok aan goede kansen. Het hielp daarbij dat Weckx KFC al vroeg op voorsprong zette. Hij stond op de goede plaats om een vrije trap van Elia, doorgekopt door Cornelissen, in doel te verlengen. Een afgeweken bal op de paal, een nog net onderschepte aflegger van een bal van Schrijvers op Ulenaers nadat hij alleen voor doel verscheen en een kopbal van Cornelissen zorgde niet voor een veilige tweede treffer, maar 5 minuten voor het rustsignaal was het alsnog raak. Ulenaers kon een uitstekende voorzet van Dylan Goven tegen de touwen werken. “Kat in het bakkie” zo leek het, maar net voor het rustsignaal volgde alsnog de aansluitingstreffer. Gevers had daarvoor tot tweemaal toe een een-op-een-situatie succesvol betwist, maar tegen het geplaatste schot van Linssen kon hij weinig beginnen.

Na de pauze kan Eksel diezelfde aanvalsgolven niet meer opwekken waardoor het een gezapige partij wordt. Zonder een veilige derde goal beseft Molenbeersel steeds meer dat een gelijkspel niet buiten bereik ligt en wordt de partij intenser. De bezoekende kapitein Jansen illustreert dat met een duw na een duel en krijgt prompt een rode kaart onder de neus geduwd. Het zet de gemoederen op scherp en daar profiteren vreemd genoeg de bezoekers van. Elia trapt de bal richting eigen cornervlag om gevaar te ontzetten maar krijgt daar al snel spijt van: Linssen kan het leer immers ophalen en knalt zijn tweede van de middag droog binnen. Een serieuze opdoffer voor KFC aangezien het na de rust zelden in de problemen kwam. Groen-rood legde zich echter niet neer bij een puntentelling en bij een stilstaande fase belandt het leer uiteindelijk bij invaller Maes, die aarzelt niet en vindt de bovenhoek. Het was lang wachten tot de tweede helft het kijken waard werd, maar de slotfase. compenseerde dat zo alsnog, al was dat niet steeds om de juiste redenen. Na de winning-goal vielen er immers nog 2 rode kaarten, één aan elke zijde. Eentje in het tumult na de goal, doelpuntenmaker Maes slikte even later zelf rechtstreeks rood wanneer hij te laat komt in een duel.Een nieuwe zege voor Eksel B, dat zo zijn status in de (sub)top van de klassering bevestigt en na twee offensief mindere prestaties terug beter voor de dag komt.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Kristof Weckx, Rik Cornelissen, Andreas Oyen, Yannick Goven – Tijmen Elia, Jakke Scheelen (80′ Perre Maes), Ben Schrijvers – Sam Paesen (81′ Bert Vanherk), Maxx Ulenaers (89′ Tuur Camps), Dylan Goven (65′ Lander Maes)

Doelpunten:
10′ Kristof Weckx (1-0)
40′ Maxx Ulenaers (2-0)
44′ Gijs Linssen (2-1)
83′ Gijs Linssen (2-2)
88′ Lander Maes (3-2)