Speeldag 24: KFC Eksel – KFC Zwarte Leeuw 0-2

Share

TWEE TEGENGOALS IN CADEAUVERPAKKING DOEN EKSEL AL SNEL DE DAS OM

Toeschouwers: 165

Laks verdedigen kost Eksel vanavond punten. Tegen één van de minst overtuigende opponenten die dit seizoen al te gast waren in het Sparrenstadion straft Eksel vooral zichzelf.

Waar Zwarte Leeuw in de heenmatch een karrevracht kansen nodig had om zich op voorsprong te heisen, kwam het vanavond efficiënter voor de dag. Na een openingskwartier dat vooral op het middenveld werd uitgevochten was het bij de eerste echte mogelijkheid meteen raak. Op hoekschop staat de meegekomen De Beukelaer moederziel alleen, het leer binnen knikken is een koud kunstje. Groen-rood laat het niet aan zijn hart komen en blijft strijden, maar ook bij de 0-2 een kwartier later ziet het er niet goed uit. De dribbelvaardige Da Silva vertrekt van ver voor een reuzeslalom en kan uiteindelijk ook de verste hoek vinden. Een enig mooie dribbel, al bood groen-rood ook nu weer bijzonder weinig weerwerk onderweg. Voor het overige vielen er voor de koffie weinig kansen te noteren.

Na de rust komt Zwarte Leeuw al snel bij de 0-3, maar het leer wordt van de lijn gekeerd. Daarna slibt de partij langzaam dicht en lijken beide teams zich wat in slaap te wiegen. Groen-rood, dat na nieuwjaar in op een na elke partij wist te scoren, lijkt echter niet in staat vanavond een goal te kunnen maken en ook Zwarte Leeuw toont weinig offensieve daadkracht. Pas met de eindmeet in zicht persen beide teams er nog een eindsprint uit en krijgen we alsnog een aangenaam slot met kansen aan beide kanten. Groen-rood eist het leer op in het slot, maar de aansluitingstreffer valt niet, jammer want de bezoekers legden een weinig overtuigende prestatie op de mat en leken niet veel nodig te hebben om aan het wankelen gebracht te worden.

Volgend weekend moet Eksel naar kopploeg Berg En Dal, daarna komt Betekom op bezoek in een overvol Sparrenstadion: de dinner seats zijn immers nu al uitverkocht.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Kristof Weckx, Thomas Franssen – Perre Maes, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Bjarne Maes, Thomas Beyen (88′ Yannick Goven)

Doelpunten:
15′ Sebbe De Beukelaer (0-1)
27′ Tiago Da Silva (0-2)