Speeldag 22: KFC Eksel B – Lindelhoeven VV B 0-2

Share

WERELDGOAL ZET BUREN OP WEG NAAR WINST IN EVENWICHTIG TREFFEN

Toeschouwers: 120

Best veel volk voor dit burenduel, al kregen die een eerste helft te zien waar beide ploegen elkaar geen duimbreed toelieten. Doelgevaar zagen we amper. Lindelhoeven kon op hoekschop wel steeds gevaarlijk zijn, maar Gevers, voor het eerst in 6 weken terug tussen de palen na schorsing van Schrijvers, moest zelden tussen komen. Aan de overkant moest groen-rood het stellen met schotjes van Schrijvers en Maes.

Ook na de pauze zit de partij op slot, maar een wereldgoal van Deferm, die het leer loeihard op de slof neemt, zet de bezoekers wel op voorsprong. Eksel was nochtans gewaarschuwd want Leën pakte even daarvoor al uit met een mooie plaatsbal, uit de bovenhoek gezweefd door Gevers. De reactie van Eksel is pover, enkel invaller Bosmans kan twee keer dreigen. Ook Lindelhoeven krijgt geen doelkansen meer bij elkaar gespeeld, maar maakt een kwartier voor tijd wel de 0-2: Maes kan in de kluts op hoekschop binnen werken. Match gespeeld, zoveel is duidelijk gezien de gesloten partij. Eksel gaat nu alsnog risico’s nemen, maar verder dan een schot van Cornelissen en Schrijvers komt KFC niet. De beste kans is zelfs nog voor de buren, maar Leën verzuimt een mooie counter af te werken.

Een klinisch, volwassen Lindelhoeven heeft zo weinig nodig om drie punten bij te schrijven en komt nooit in de problemen tegen groen-rood.

1 op 12 is het harde verdict voor Eksel. ” ‘t Linne” beleeft een boerenjaar, met de titel met de A-ploeg en eindronde met de B-ploeg, of loopt het alsnog mis?

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (55′ Maxx Ulenaers), Arno Rogiers, Andreas Oyen (80′ Ruben Geypens), Martijn Bomans – Rik Cornelissen, Mats Kelgtermans, Ben Schrijvers- Lander Maes, Joachim Bomans (64′ Justice Bosmans), Dylan Goven

Doelpunten:
52′ Gijs Deferm (0-1)
75′ Koen Maes (0-2)