Inhaalspeeldag 18: KFC Eksel – KEWS Schoonbeek-Beverst 0-0

Share

EKSEL PAKT TWEEDE SEIZOENSPUNT IN LIMBURS ONDERRONDJE

KFC Eksel – KEWS Schoonbeek-Beverst 0-0
Toeschouwers: 240

Week na week krijgt Eksel klappen, week na week klautert groen-rood recht en gelooft het oprecht in nieuw puntgewin. Een lovenswaardige mentaliteit die eindelijk nog eens beloond wordt.

Een onuitgegeven Eksel moest puzzelen, maar liet dat niet blijken op de grasmat. Vooral Bjarne Maes, voor het eerst samen met broer Perre in de basiself, begon vrank en vrij aan de partij en zette iedereen in de beginfase op scherp met enkele speldenprikjes. Ook Schoonbeek-Beverst kreeg via een geblokt schot van Nicolas al snel een eerste kans. Daarna lieten beide teams vooral zien dat goed voetbal moeilijk is op een zware grasmat in een eerste helft die grossierde in slordigheden en onzuiverheden. Neem daar nog twee lange blessurebehandelingen bij (voor Maes en De Pachter) en je hebt het recept voor een povere eerst helft. Het kon Eksel weinig deren want het kwam zo zelden onder druk en wanneer dat gebeurde speelden de bezoekers het slecht uit. Pas met de rust in aantocht kon Schoonbeek de druk verhogen. Vooral Nicolas, in de heenmatch ook al goed voor een hattrick, toonde zich gevaarlijk en trof na een knappe actie ook de paal. Groen-rood sleepte zich naar de rust nu de bezoekers een versnelling hoger schakelden, maar slaagde er wel voor de vijfde keer dit seizoen in de rust zonder achterstand in te gaan.

Na de pauze was Abbu al snel tweemaal gevaarlijk, maar de dubbele kans die Eksel daar tegenover kon brengen was tot tweemaal toe groter: Maes werkt onorthodox af, maar zijn “vallend blad” wordt van de lijn gekeerd, even later wordt ook de mooiste (Ekselse) aanval van de match net niet afgewerkt. Eksel begint meer en meer in zijn kansen te geloven en met invaller Beyen lijkt het ook nog wel wat troeven te hebben op de counter, al lukt dat hoe langer hoe minder en moet Eksel het slotkwartier toch volledig terugplooien. Schoonbeek-Beverst gaat daarin vol op zoek naar de overwinning, maar stuit steeds op magneet Pelic, die de ballen vanavond wel naar zich toe lijkt te zuigen, of het doelhout. Een moegestreden Eksel brengt met Cornelissen, al snel redder in nood op de doellijn, en debutant Kelgtermans twee invallers die dit seizoen nog geen minuut voor de A-ploeg speelden, maar ook de frisse krachten laten geen steek vallen. In de slotfase wordt in het geharrewar de kans op de 0-1 nog naast gemikt, maar Eksel overleeft ook de vier extra speelminuten en houdt een punt in eigen zak.

Groen-rood kan zo een mooie carnavalsavond in gaan en bewijst dat het moeilijke seizoen niet aan de mentaliteit en teamgeest heeft geknaagd. De misschien wel mooiste brilscore in jaren voor Eksel!

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Tibo Pollaris, Yannick Goven – Perre Maes, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Arno Aengeveld (85′ Rik Cornelissen), Sandy De Pachter (81′ Mats Kelgtermans), Bjarne Maes (61′ Thomas Beyen)