Speeldag 3: FC Neeroeteren – KFC Eksel B 2-4

Share

NIEUWKOMER KALALA ZET EKSEL B OP WEG NAAR NIEUWE ZEGE

Groen-rood pakte vanavond zijn tweede zege op rij in vierde provinciale. In twee hordes geraakte het voorbij Neeroeteren. Nieuwkomer Kalala, wiens transfer deze week pas succesvol afgerond werd (waarover later meer) nam de twee eerste treffers voor zijn rekening op aangeven van Schrijvers, die zich later met ook nog een wereldgoal ook bij de matchwinners mag rekenen.

Na een kwartier kregen we het eerste doelgevaar te zien, en dat aan beide kanten. Schrijvers plaatste een goede voorzet van nieuwkomer Kalala tegen de dwarsligger. Aan de overkant ging eenzelfde aflegger, weliswaar van een stuk dichterbij, er wel in. Neeroeteren, dat het seizoen gestart is met 1 op 6, kreeg daarna de uitgelezen gelegenheid voor de 2-0 na een handsbal van Paesen op hoekschop, maar Luckermans mikt het leer hard tegen de paal. Groen-rood en meer bepaald Paesen heeft wat recht te zetten na de weliswaar twijfelachtige handsbal en lijkt dat maar al te goed te beseffen: zowel met een kopbal als met een schot in het zijnet zorgt de flankspeler voor het volgende doelgevaar. Eksel wordt op het moeilijk bespeelbare veld beter en beter en dwingt Neeroeteren achteruit, en met resultaat: in minuut 40 brengt een dubbele een-twee tussen Schrijvers en Kalala die laatste doorheen de buitenspelval, de ervaren middenvelder vindt de verste paal en lukt zo de verdiende gelijkmaker. Op slag van rust wordt het zelfs nog mooier voor groen-rood dankzij dezelfde twee protagonisten. Een splijtende pass van Schrijvers zet Kalala alleen voor doel, wederom met dezelfde afloop: een geplaatste bal in de verste hoek. 1-2 is zo de ruststand.

Ook na de pauze blijft Eksel aanvankelijk de betere ploeg, al is het overwicht minder groot dan voor de rust. Toch valt de goal na een klein kwartier aan de overkant. Luckermans straft slordig uitverdedigen van Camps genadeloos af. Neeroeteren komt zo in de match en neemt het even over van Eksel. Groen-rood kan zich echter tijdig herpakken en legt de partij een kwartier voor tijd in een beslissende plooi. Goven toont eerst zijn sluipschutterinstinct op een bal die niet weg raakt in de zestien nadat Kalala wordt neer gehaald. Meteen daarna doet Schrijvers de boeken definitief toe: na twee enig mooie assists is zijn treffer zowaar nog mooier: van buiten de zestien legt hij het leer in de winkelhaak. Neeroeteren krijgt nog één kans, maar ligt nadien knock-out tegen de grasmat, waardoor het debuut van jongeling Cruz Wuytens het enige meldenswaardige feit uit de slotfase is.

Volgende zondag komt KRC Peer B op bezoek.

Doelpunten:
17′ Jorn Luckermans (1-0)
41′ Dnnis Kalala (1-1)
45′ Denis Kalala (1-1)
58′ Jorn Luckermans (2-2)
75′ Dylan Goven (2-3)
78′ Ben Schrijvers (2-4)

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Rik Cornelissen, Andreas Oyen, Tuur Camps, Yannick Goven – Tijmen Elia (65′ Perre Maes), Jan Henderix (71′ Jakke Scheelen), Ben Schrijvers – Dennis Kalala (79′ Lander Maes), Dylan Goven (85′ Cruz Wuytens), Sam Paesen