Speeldag 12: KFC Eksel – KVK Wellen 1-5

Share

DEFENSIEVE FOUTEN DOEN EKSEL AL SNEL DE DAS OM

Toeschouwers: 210

KFC heeft in de gietende regen geen vervolg kunnen breien aan zijn laatste goede thuismatchen. Na een slordig eerste kwart konden de boeken al toe.

Eksel kon met een 1-1 en 1-2 in zijn laatste thuiswedstrijden bewijzen dat het in eigen huis toch niet altijd kansloos is. Wellen had dat wellicht ook in de gaten en was van plan meteen de wet te dicteren. Eksel werd als vanouds naar achteren geduwd, maar was uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de vroege openingsgoal na tien minuten. Slordig uitverdedigen doet de bal al snel bij Poell belanden die op het natte veld een schuifbal keurig in het hoekje afvuurde: 0-1. Bij de “Bokkenrijders” ziet Eksel overigens veel spelers terug die het kent uit eerste provinciale: Vos (ex-Achel), Gölpek (ex-Bregel) en Haesevoets (ex-Torpedo) om er maar enkele te noemen. Het is die laatste die de match nadien naar zich toe trekt. Een verre voorzet van hem belandt -per ongeluk- nog bovenop de dwarsligger, maar even daarna is het wel raak op hoekschop, nadat Meeus net daarvoor al dicht bij de 0-2 was. Haesevoets komt moederziel alleen te staan buiten de zestien, ontvangt het leer en krijgt de tijd om de verste hoek te kiezen. Eksel kan daar tot dusver weinig tegenover zetten, tot De Pachter eindelijk zijn duivels eens kan ontbinden, maar doelman Schevenels voorbij komen lukt hem niet. De partij verliest daarna zijn spankracht en het miezerige weer inspireert beide ploegen tijdelijk om er een potiger geheel van te maken met enkele stevige overtredingen. Poell en Haex zorgen voor de rust nog voor nieuw doelgevaar en zelfs de 0-3. Het was al van de derde speeldag geleden dat KFC met zo’n zware cijfers ging rusten.

De tweede helft kondigt zich aan als een maat voor niets en die voorspelling lijkt in eerste instantie te kloppen. Wellen vindt het welletjes geweest en haalt de voet van het gaspedaal, waardoor Eksel nu wel meer kan mee voetballen. Pas twintig minuten voor tijd kunnen we terug doelgevaar en goals noteren: Meeus verslaat Pelic in de korte hoek, Bertrands beperkt de schade onmiddellijk, na een uitstekende dribbel van De Pachter. Camps, nu toch al geruisloos vier partijen in de basiself, krijgt nog de kans op een tweede Ekselse goal wanneer hij mee opkomt, maar chipt naast. We krijgen toch nog één treffer te zien, helaas weer aan bezoekende zijde. Vos kan op hoekschop met de kop binnen knikken.

1-5 is het harde verdict. Volgend weekend trekt groen-rood naar de buren uit Pelt.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tuur Camps, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven (86′ Yannick Goven) – Jarne Van Dyck (62′ Perre Maes), Tim Vanherck, Arno Aengeveld (71′ Jens Wouters), Bram Bertrands – Sandy De Pachter, Marijn Bertrands, Thomas Beyen (62′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
9′ Bram Poell (0-1)
18′ Stijn Haesevoets (0-2)
36′ Art-Jan Haex (0-3)
70′ Jens Meeus (0-4)
71′ Marijn Bertrands (1-4)
85′ Lennert Vos (1-5)