[portfolio_slideshow]

Inkomende transfer: Denis Kalala

Share

Groen-rood heeft alsnog een tweede inkomende transfer gerealiseerd bij de start van dit seizoen: Denis Kalala komt onze gelederen versterken!

Het heeft echter heel wat voeten in de aarde gehad om Denis in onze groen-rode kleuren te krijgen. De 35-jarige aanvaller was al enkele weken “op proef” bij groen-rood en kreeg zelfs speelminuten in het vriendschappelijke duel tegen Esperanza Pelt. Kalala kon coach Janssen overtuigen, maar ondanks hij een vrije speler was, kreeg onze club de transfer niet tijdig rond op “transferdeadlineday”. Deze week kregen we alsnog het goede nieuws dat Kalala de transfer naar KFC Eksel mag maken.

Voor wie het provinciale voetbal van dichtbij volgt, is Kalala wellicht geen onbekende naam. Al jaren lang is Denis immers al actief in het nationale voetbal en de hogere provinciale afdelingen. Met SK Bree, GS Beek, Lutlommel VV, GS Bree-Beek, SV Herkol, Kadijk en Sp. Grote Heide als oud-clubs kan Denis heel wat adelbrieven voorleggen.

Afgelopen seizoen verzamelde Kalala bij tweedeprovincialer Grote Heide nog 22 basisplaatsen en 3 invalbeurten, waarin hij 9x scoorde. Aan zijn 4 treffers in 18 minuten in het competitieduel met Anadol besteedde Het Belang van Limburg zelfs een groot artikel.

Met Denis Kalala haalt groen-rood, na Dawda Jarju, een tweede speler van Afrikaanse origine binnen. Kalala was immers profvoetballer bij de Zuid-Afrikaanse topclub Bloemfontein Celtic en mag zich tweevoudig international noemen van Burundi.

Kalala, die met Raf Hermans een collega en ex-ploegmaat treft in de Ekselse vestiaire, heeft zijn start alleszins niet gemist. Bij Eksel B wist hij bij zijn debuut meteen 2x te scoren. Met zijn ervaring en neus voor goals zou hij niet enkel voor Eksel B maar ook voor Eksel A een meerwaarde kunnen zijn.