Speeldag 24: KFC Eksel B – GT Lommel Kolonie 1-0

Share

GEVERS BEZORGT EKSEL B ZEKERHEID OVER PLEK TWEE, KOPPOSITIE PLOTS ZELFS BINNEN HANDBEREIK

Toeschouwers: 110

Mooi was het niet, maar zege 13 op rij is binnen voor Eksel B. Het is daarmee niet alleen zeker van de tweede plaats, maar komt door de nederlaag van leider Achel B tegen Ellikom ook tot op één punt van de koppositie, weliswaar met een match meer op de teller.

De indrukwekkende reeks van groen-rood dwingt respect af bij de tegenstrevers en dat was bij de Grenstrappers ook duidelijk merkbaar in de beginfase. De bezoekers toonden zich weinig zelfzeker tegen de Ekselse pletwals en lieten de bal aan Eksel. KFC wist daar wel raad mee en kon geduldig en zorgvuldig opbouwend op zoek naar doelgevaar. Maxx Ulenaers was in die opbouw nadrukkelijk aanwezig, maar maakte aanvankelijk ongelukkige keuzes. Voor het verstrijken van het openingskwartier kende spits meer succes. Vanop de achterlijn kon hij Cornelissen vinden, die na een moeilijke controle koel het gaatje in de verste hoek vond. Eksel gaat al snel op zijn lauweren rusten na de voorsprong, gezien de onberispelijke defensie van de laatste weken (3 tegengoals in 9 duels) niet onterecht en Kolonie kan zo zijn voet zetten naast de thuisploeg. Tot reddingen wordt gelegenheidskapitein Gevers (kapitein Oyen was geschorst) echter zelden gedwongen, op wat occasioneel plukwerk na. Schoten van Maes voor Eksel en Rilhas voor Kolonie waren de gevaarlijkste wapenfeiten na rust.

Ook na de pauze weinig beterschap bij groen-rood. Een gezapige tweede helft miste duidelijk wat peper. Na een kwartier komt er dan eindelijk toch wat schot in de zaak. Schrijvers schiet op de goalie na een prima aflegger van invaller Kelgtermans en ook Maes kan even later eens uithalen. Ook Kolonie kan nadien levensgevaarlijk worden: Gevers houdt Rilhas met een fabuleuze voetreflex van een zo goed als zekere gelijkmaker. De bal hangt even later toch tegen de touwen, maar wordt afgekeurd voor een duwfout. Eksel geeft plots veel kansen weg en Gevers moet nog een keer zijn kunnen tonen wanneer een bezoekende speler plots alleen voor zijn kist verschijnt. De goalie keept echter met vertrouwen, houdt Eksel overeind en bezorgt Eksel niet enkel een nieuwe clean-sheet maar ook een nieuwe zege, want na een ongelukkige rode kaart in het slot volgde geen ultiem slotoffensief meer.

Ondanks een 39 op 39 kwam Eksel de laatste weken geen punt dichter bij het onberispelijke Achel, tot vandaag dan. Er staan voor KFC nog 4 matchen op de teller. Met de toppers tegen Achel B en Meeuwen B als aartsmoeilijk tweeluik op de slotspeeldagen, maar eerst wacht Peer SV volgend weekend.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (75′ Jakke Scheelen), Bert Vanherk, Tuur Camps, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Perre Maes (70′ Tijmen Elia), Ben Schrijvers – Lander Maes, Denis Kalala (90′ Ruben Geypens), Maxx Ulenaers (45′ Mats Kelgtermans)

Doelpunten:
13′ Rik Cornelissen (1-0)