Speeldag 11: KFC Diest – KFC Eksel 3-1

Share

OP ZUCHT VAN TWEEDE PUNTGEWIN!

Toeschouwers: 250

Ei zo na pakte groen-rood vanavond zijn tweede punt van het seizoen. Met enkele vlijmscherpe counters onder aanvoer van Beyen maakte het voor de rust de openingsgoal ongedaan, maar na de pauze moest het zich na 45 minuten in overlevingsmodus toch gewonnen geven in het slot.

Beide ploegen zorgden er vanaf de aftrap beurtelings voor dat we meteen naar een aangename kelderkraker keken. Diest deed dat met twee afstandschoten (via Erciyas en Aburiala), Eksel op de counter, waar vooral een erg bedrijvige Beyen meteen tot tweemaal toe zijn kunnen toonde. Vooral met zijn tweede run kwam hij dicht bij de openingsgoal, maar een ultieme tackle voorkwam dat. Aan de overkant is het na een kwartier wel raak: groen-rood krijgt een hoekschop niet ontzet en de afvallende bal van Bosmans wordt uiteindelijk via een Ekselse verdediger in doel gewerkt. De reactie van KFC liet niet lang op zich wachten: op een ingestudeerde vrije trap vindt Beyen De Pachter, maar die besluit net over. Diest blijft het ook na de openingstreffer proberen met opportunistische pogingen, vaak vanop afstand, maar zonder succes. Eksel kan zijn counters daarentegen steeds scherper boetseren. Van Dyck en De Pachter zijn de volgende die zo richting doel kunnen uithalen op de tegenaanval, maar kunnen beiden niet kadreren. Beyen slaagt daar even later bij een nieuw exemplaar wel in. Via De Pachter en Bertrands wordt het numerieke counteroverwicht uitgebuit, Beyen moet een laatste rode pion nog uitspelen om vervolgens in de winkelhaak de counter uit het boekje af te maken. 1-1, de eerste treffer van het seizoen buitenshuis overigens, en dat is als we niet naar het balbezit maar de kansenverhouding kijken een juiste tussenstand. Eksel focust zich vervolgens op het virtuele punt vast te houden tot de koffie, maar faalt bijna in die missie wanneer net voor affluiten nog een poging net naast gaat.

Na de rust zien we al snel een gretiger Diest. Eksel wordt hoe langer hoe meer achteruit gedrukt, maar kan rekenen op een sterke Pelic die elke poging op doel kan klemmen. De thuisploeg zorgt nu ook met heel wat vlijmscherpe voorzetten op een nieuwe manier voor paniek bij KFC, maar Eksel blijft overeind. Offensief zijn de snedige counters van voor de pauze verdwenen waardoor het eenrichtingsverkeer is geworden. Ook het doelhout mocht gerust groen-rood geverfd worden, want zowel de onderkant lat als de paal zorgden dat tien minuten voor tijd de gelijke stand nog op het scorebord stond en dat kon gerust een half mirakel genoemd worden. De laatste 5 minuten waren er dan toch teveel aan voor Eksel dat met twee late goals alsnog een nieuwe nederlaag moest incasseren tot groot jolijt van de thuisaanhang die eindelijk nog eens konden zegevieren.

Net als tegen Witgoor plooit KFC pas in de laatste minuten. Jammer want vooral een sterke Pelic had vanavond gerust een punt verdiend. Volgend weekend eindelijk terug een thuismatch, en wel tegen Wellen.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tuur Camps, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Hzn Dyck, Tim Vanherk, Bram Bertrands – Thomas Beyen (72′ Arno Aengeveld), Marijn Bertrands, Sandy De Pachter

Doelpunten:
16′ Kim Bosmans (1-0)
36′ Thomas Beyen (1-1)
86′ David Habarugira (2-1)
90’+3′ Emre Erciyas (3-1)