Speeldag 16: KFC Eksel B – Sp. Ellikom 2-0

Share

BRACE VAN BERTRANDS BEZORGT SOLIDE B-PLOEG DE 3 PUNTEN

Toeschouwers: 105

In vierde provinciale is Eksel het jaar begonnen met een zege. De minst gepasseerde defensie van de reeks gaf achterin weinig weg en kon voorin rekenen op een efficiënte Bertrands.

Een snelle kopbal van Jehoul en rebound van Schrijvers deed vermoeden dat we een open partij zouden krijgen, maar het tegendeel was waar. Na die ene kans werd het een eerder afwachtend schouwspel. Enkel stilstaande fases zorgden enigszins voor gevaar. Bij Ellikom bewees De Bruyne waarom hij als beste doelman van de reeks wordt gezien door HBvL: op de steeds scherp genomen en venijnige hoekschoppen van groen-rood stond de goalie steeds pal. Ook Ellikom moest het van een stilstaande fase hebben, maar de ingestudeerde vrije trap van de bezoekers gaat nipt naast. Net voor de pauze krijgen we alsnog voetballend doelgevaar van beide teams. De onvermijdelijke Di Sancarlo wordt met een uitstekende doorsteekbal alleen voor doel gezet, maar Gevers redt de meubelen met een puike beenveeg. Aan de overkant knalt Bertrands het leer net voorlangs.

Na de pauze verschijnt Eksel met twee nieuwe namen en meer aanvallende intenties aan de aftrap. Groen-rood trekt het doel naar zich toe en kan via Jehoul (zijnet) en Bertrands (van kortbij op de doelman) ook dreigen. Eksel ziet zijn goed kwartier uiteindelijk beloond worden. Bertrands kan een geloste bal op hoekschop vanuit een scherpe hoek nog binnen leggen: 1-0. Ellikom krijgt al snel de kans op de gelijkmaker, maar Loos trapt een botsbal huizenhoog over. Nadat ook Weckx (kopbal van de lijn gered) nog gevaarlijk wordt, verdwijnen de kansen voor even. Eksel houdt zijn voorsprong relatief eenvoudig vast, maar de krappe marge zorgde wel voor een intens en spannend slot. Ellikom werd nog gevaarlijker, maar de traditionele alles-of-niets-hoekschop wordt ontzet. Op de tegenaanval doet Bertrands de boeken toe met een mooie kap en dito schot van op de zestien. Gevers kan zo, ondanks een poging op de paal in het ultieme slot, een nieuwe clean-sheet bijschrijven.

Volgende week wacht de verplaatsing naar Grote Brogel.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Kristof Weckx, Bert Vanherk (46′ Tijmen Elia), Andreas Oyen, Rik Cornelissen – Jarne Van Dyck, Ben Schrijvers (46′ Sam Paesen), Bram Bertrands – Arno Aengeveld, Filip Jehoul (80′ Kurvantai Zaitov), Yannick Goven
Doelpunten:
58′ Bram Bertrands (1-0)
90’+3′ Bram Bertrands (2-0)