Speeldag 5: KFC Eksel B – GT Lommel Kolonie 0-3

Share

GEMISTE START VOOR EKSEL B
Toeschouwers: 130

Een koptekst die zowel op het duel van vandaag (vroege achterstand in openingsminuten) als op het seizoensbegin van groen-rood (4 op 15) van toepassing is.

De Grenstrappers werden in de eerste vier speeldagen maar liefst twee keer vrijgeroosterd en kwamen dus met slechts twee speeldagen op de teller richting Sparrenstadion. Het plan om van dat gebrek aan matchtritme te profiteren kon echter al snel de vuilbak in. Al in de openingsminuten klommen de bezoekers immers op voorsprong nadat Schrijvers, die de geblesseerde Gevers verving, foutief in duel ging en de bal op de stip ging. Eksel was zo al snel op achtervolgen aangewezen en dat was allesbehalve goed nieuws, aangezien KFC dit seizoen nog geen enkele keer een achterstand kon omkeren in een overwinning. De rest van de eerste helft verliep stroef en Eksel kwam de vroege openingstreffer nooit te boven.

Met hernieuwde moed gaat Eksel na de pauze op zoek naar doelgevaar, maar op de eerste tegenstoot zijn het de bezoekers die via Vanhutsel een voorzet-schot een doelpunt mogen vieren. 0-2 en Eksel geeft nooit de indruk dat het terug kan komen. Kolonie speelt de match volwassen uit en zorgt een kwartier voor tijd met een mooie plaatsbal van Schoofs zelfs voor de 0-3. In het slot toch nog een smet op de foutloze match van de Lommelaars na een rode kaart voor diezelfde Schoofs na een opstootje.

Groen-rood posteert zich zo in de onderste tabelhelft.Het nog ongeslagen Heusden 06 vormt de volgende opgave voor Eksel B.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers – Pieterjan Paesen (39′ Tuur Camps), Rik Cornelissen, Andreas Oyen, Sam Paesen – Perre Maes (72′ Bert Vanherk), Lander Maes (45′ Maxx Ulenaers), Mats Kelgtermans, Ben Schrijvers – Dylan Goven (72′ Joachim Bomans), Bjarne Maes

Doelpunten:
5′ Siebe Vandewinkel (penalty) (0-1)
53′ Luca Vanhulsel (0-2)
74′ Robin Schoofs (0-3)