Speeldag 17: GS Bree-Beek – KFC Eksel 1-1

Share

EKSEL VERGEET ZICHZELF TE BELONEN VOOR OVERTUIGENDE TWEEDE HELFT

GS Bree-Beek – KFC Eksel 1-1

De topper in eerste provinciale blijft onbeslist. Beide teams namen één helft voor hun rekening en scoorden daarin, maar op basis van het tweede bedrijf, waarin Eksel het slot met een man meer speelde, had groen-rood hier eigenlijk drie punten moeten toevoegen aan zijn rekening.

In de openingsfase hadden beide ploegen al snel de score kunnen openen, maar Dries Bertrands keerde een bal van de lijn, terwijl broer Bram aan de overkant op de keeper besloot. Daarna trok de thuisploeg de lakens wel overtuigend naar zich toe. Doelman Hermans moest tegen zijn ex-ploeg meermaals ingrijpen, maar huizenhoge kansen waren er ook voor de thuisploeg niet. Eksel kon er tussendoor nog eenmaal uitkomen, maar de verschillende pogingen in diezelfde fase werden afgeblokt. Even voor rust viel de verdiende openingstreffer dan toch: op corner werd het leer nauwkeurig over de eerste zone getrapt, waar Jansen moederziel alleen zijn ongetwijfeld simpelste treffer van het seizoen kon maken. Eksel kon voor de koffie nog eenmaal tegenprikken, maar ook nu zorgde een blokkade dat het schot van Bertrands geen gevaar vormde voor doelman Bollen.

Na de pauze leken we naar een andere partij te kijken. Van de Beekse dominantie was plots geen sprake meer, integendeel. Eksel nam het heft resoluut in handen en kon Bree-Beek helemaal terugduwen. Het maakte steeds meer aanstalten op de gelijkmaker en dat proces werd verder versneld met de invalsbeurt van Jarju, nog maar net teruggekeerd van moederland Gambia, waar hij de feestdagen doorbracht. De vinnige aanvaller brengt KFC vrijwel onmiddelijk op gelijke hoogte: hij wordt diep gestuurd door Dries Bertrands en klopt dan doelman Bollen, die het leer wel nog raakt. De Ekselse honger is daarmee niet gestild en de bezoekers gaan naarstig op zoek naar een volgende goal. Het geloof groeit alleen maar wanneer Rouwer tien minuten voor tijd op enkele minuten tweemaal geel slikt, niet toevallig aan de flank waar Jarju het mooie weer maakte. De Ekselse druk houdt aan en de 1-2 lijkt slechts een kwestie van tijd. Bree-Beek overleeft echter en houdt een punt thuis.

Eksel baalt, maar mag fier zijn op zijn sterke tweede helft. Ook volgend weekend volgt er een “away-day”: Weerstand Koersel is dan onze opponent.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven – Jarne Van Dyck (58′ Dawda Jarju), Tim Vanherck, Marijn Bertrands (90′ Kristof Weckx)- Bram Bertrands, Karel Bertrands, Thomas Beyen (83′ Perre Maes)

Doelpunten:
37′ Seppe Janssen (1-0)
59′ Dawda Jarju (1-1)