Speeldag 11: KFC Eksel – SV Herkol 2-2

Share

WEERBAAR EKSEL MAAKT 0-2 METEEN NA RUST ONGEDAAN

Toeschouwers: 300

Vrijdagavondvoetbal in het Sparrenstadion, aan het toeschouwersaantal te merken werd dat wel gesmaakt. Groen-rood stond met de pauze echter 0-2 achter en had toen getekend voor een punt, achteraf blijft ontgoocheling overwegen, want ook 3 punten waren mogelijk geweest.

Herkol begon snedig aan de partij en nam meteen het heft in handen. Plessers was al snel dichtbij de 0-1, maar groen-rood overleefde. Eksel had 20 minuten nodig om enigzins in de partij te komen, maar kon nadien wel meteen gevaarlijk worden. Wasiak kreeg tot driemaal toe een doelkans op counter en die Ekselse counters werden steeds gevaarlijker, maar scoren lukte “Wasi” voorlopig niet. Net op het moment dat KFC dankzij die counters in de wedstrijd leek te komen, maakte Plessers groen-rood monddood: 0-1. Een verdiende treffer voor de bezoekers, maar dat het even later ook 0-2 werd, was enigszins overdreven. Belfaqir zijn afstandschot wijkt af en wint zo hoogte, waardoor Hermans kansloos de bal over zich heen binnen ziet vallen. Groen-rood kan voor de rust geen vuist meer maken en leek een off-day te hebben.

Wie na de pauze te laat uit de kantine kwam, had daar ongetwijfeld spijt van. Vrijwel onmiddellijk dwingt Eksel een corner af en kan Vervloet aan de tweede paal de bal terug voor koppen, Karel Bertrands let goed op en tikt binnen: 1-2, maar dat is niet het einde van het spektakel. Slechts één minuut later wordt Vervloet langs rechts diepgestuurd, hij omspeelt de ver uitgekomen Scheepers en vindt nadien Wasiak, die de gelijkmaker bliksemsnel tegen de netten knalt. Wat een comeback! Eksel heeft bloed geroken, maar beseft ook dat het niet te hard van stapel mag lopen. Een zware blessure van Symkens haalt even later het tempo wat uit de partij en groen-rood acteert nadien terug wat meer bedeesd. Invaller De Pachter zorgt na een dik uur spelen voor een nieuwe wind op het veld en zwengelt de Ekselse machine terug aan de gang. Kansen voor o.a. Bertrands en De Pachter worden niet afgemaakt, waardoor de 2-2 op het bord blijft. De slotfase is uiteindelijk nog voor de bezoekers, maar ook zij houden het bij twee treffers.

Gemengde gevoelens na een mooie voetbalavond waar de Ekselse ongeslagen status aan een zijden draaide hing. Man in vorm Glen Vervloet zorgde met 2 assist dat KFC zich ook na 10 speeldagen nog ongeslagen mag noemen.

Opstelling Eksel: Raf Hermans – Laurens Driessen (46′ Andreas Elia), Tibo Pollaris, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Steven Moranduzzo, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Thomas Wasiak (61′ Sandy De Pachter), Karel Bertrands (82′ Maxx Ulenaers) – Glen Vervloet

Doelpunten:
20′ Sander Plessers (0-1)
32′ Samih Belfaqir (0-2)
46′ Karel Bertrands (1-2)
47′ Thomas Wasiak (2-2)