Speeldag 6: KFC Nijlen – KFC Eksel 4-0

Share

OFFENSIEVE AMBITIES NA DE PAUZE METEEN AFGESTRAFT

Toeschouwers: 180

De nul blijft voor KFC nog minstens een week langer op het bord. Eksel kon na de pauze het hoofd even aan het venster steken, maar ging daarna kopje onder.

Waar Eksel de voorgaande weken steeds progressie boekte in het klassiek felle eerste kwartier, had het daar vanavond terug meer moeite mee. Nijlen schakelde al snel een versnelling hoger dan KFC en trok ten aanval. Het kwam voor het openingskwartier verstreken was ook al op voorsprong, maar mag daarvoor Yannick Goven bedanken, die het leer op eigen voorzet in de kruising katapulteert. De bezoekers kunnen de druk nog even aanhouden, maar nadien herstelt groen-rood onder aanvoer van een sterke Weckx zijn defensieve stabiliteit en wordt concreet doelgevaar eerder zeldzaam, al proberen de Nijlenaars het ook meer dan eens vanop afstand. Aan de overzijde blijft doelman Bielen werkloos. Al is het voor een snelle tegenstoot altijd opletten voor een vinnige De Pachter. 1-0 is zo de ruststand.

Na de pauze toont Eksel een ander gelaat en heeft het ook offensieve ambities. Het staat een stuk hoger gepositioneerd en heeft nu meer in de pap te brokken. De keerzijde van de medaille is echter dat er nu veel meer ruimte ligt voor blauw-wit. Vanderheyden jast een eerste uitstekende van dichtbij nog over, maar Echambit kan wel profiteren van de ruimte die hij krijgt en verschalkt Pelic. 2-0 en tot overmaat van ramp ook meteen 3-0. Een oponthoud van zo’n 5 minuten na een zware blessure waar de draagberrie zelfs bij aan te pas komt, is vervolgens de enige noemenswaardigheid vooraleer de alleenstaande Verlinden een kwartier voor tijd op hoekschop de vierde treffer binnen knikt. Lichtpunt in het laatste halfuur van Eksel is de invalbeurt van Sam Paesen, die vier jaar na zijn vorige minuten voor Eksel A voor een frisse wind in het aanvallende compartiment kon zorgen.

Met bekersensatie Sint-Lenaarts krijgt Eksel volgend weekend een andere staartploeg op bezoek.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Bram Bertrands, Jens Wouters (61′ Sam Paesen)

Doelpunten:
13′ Yannick Goven (eigengoal) (1-0)
62′ Imran Echambit (2-0)
65′ Mohammed Bouzerda (3-0)
76′ Yannick Verlinden (4-0)