Speeldag 1: KFC Eksel – Berg en Dal VV 1-8

Share

GEWIKT, GEWOGEN EN VEEL TE LICHT BEVONDEN

Toeschouwers: 320

Groen-rood heeft bij zijn debuut in het nationale voetbal meteen een oplawaai gekregen. Heel wat volk zag Eksel maar liefst 8 goals slikken.

De bezoekers begonnen nochtans aarzelend tegen KFC en tasten zo’n 10 minuten af voordat het gaspedaal wordt ingeduwd. Vooral spits Thijs Van Pol speelt daarbij een hoofdrol. Van dichtbij komt hij eerst Gevers, die de voorkeur kreeg op Pelic, tegen. Zijn kopbal enkele minuten later gaat naast. Eksel wordt intussen stevig onder druk gezet en moet zich volledig terugplooien. Ook Vereijken kan even later niet voor de verdiende voorsprong zorgen en besluit voorlangs. Pas op het halfuur kan Eksel op de counter een eerste keer zijn neus aan het venster steken, maar Bertrands kan de tegenaanval niet binnen werken. Daarna wordt de partij in zo’n 10 minuten beslist. 3 uitstekende Antwerpse voorzetten worden allemaal gretig binnen gewerkt en Van Pol, Remen en Wouters zorgen zo voor een 0-3 ruststand en eens de spreekwoordelijke ketchupfles bij de bezoekers open stond, blijft het na de koffie doelpunten regenen.

De tweede helft was logischerwijs een maat voor niets. Groen-rood slikte vrijwel onmiddellijk twee nieuwe tegengoals waardoor het al snel duidelijk werd dat een afstraffing vermijden de enige taak was die restte voor KFC. Bram Bertrands kon met een zeldzame tegenstoot de eerredder nog lukken, maar met nog twee tegentreffers in het laatste wedstrijdkwart, waaronder een puike vrije trap, is het verdict bijzonder hard.

Volgende week trekt Eksel naar Betekom.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven (71′ Jarne Van Dyck) – Jef Geys, Tim Vanherck (75′ Perre Maes), Marijn Bertrands – Arno Aengeveld, Bram Bertrands, Thomas Beyen (65′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
30′ Thijs Van Pol (0-1)
33′ Kurt Remen (0-2)
36′ Arne Wouters (0-3)
47′ Wouter Smeets (0-4)
49′ Dean Joris (0-5)
52′ Dario Bogaerts (0-6)
60′ Bram Bertrands (1-6)
69′ Thijs Van Pol (1-7)
87′ Marco Battista (1-8)