Speeldag 1: KSK Meeuwen B – KFC Eksel B 5-2

Share

EKSEL B KAN DROOMSTART NIET VERZILVEREN

KSK Meeuwen B – KFC Eksel B 5-2

In vierde provinciale kon onze B-ploeg geen punten pakken in zijn eerste duel. Meeuwen kon haar debuut meteen met een overwinning afsluiten na een doelpuntenrijke partij.

Het was niet lang wachten op het eerste doelpunt van deze jaargang. Al snel stuurde Cornelissen Paesen het laantje in, de rechtsback vervolgde de actie foutloos en werkte secuur binnen in de verste hoek. Het daaropvolgende kwartier eiste Vanherk de hoofdrol op. Eerst leidde een slordige inspeelpass de snelle gelijkmaker van Loos in. Nadien moest de onfortuinlijke verdediger gewisseld worden na een trap tegen een nadien hevig bloedende neus. Vervolgens was het tot het halfuur wachten op nieuwe kansen. Twee chaotische fases in de vijandige zestien kunnen niet afgewerkt worden, aan de overkant wordt een gelijkaardige fase afgevlagd. Toch gaat de thuisploeg alsnog met een voorsprong rusten. Roex kan een van de schaarse kansen even voor rust afmaken waardoor de evenwichtige eerste helft in het voordeel van de thuisploeg eindigt.

Na de rust wordt het verschil al snel gemaakt. Vanhees staat moederziel alleen aan de tweede paal om de 3-1 binnen te koppen, Verlinden zorgt met een puik afstandsschot voor de kroon op het werk: 4-1 en dat in slechts enkele minuten tijd. Boeken toe dus, al volgt halverwege de tweede helft toch nog een heropflakkering. Eksel krijgt plots een betwistbare strafschop en Smeets krijgt na reclameren zelfs dubbel geel, een harde beslissing die de match alsnog kan doen kantelen. Schrijvers zet de elfmeter om en het geloof bij groen-rood is plots terug, maar wordt in de kiem gesmoord. Aan de overkant gaat de bal immers ook al snel op de stip na een duwfout van de nochtans sterk ingevallen Camps. De 5-2 is zo een feit en die klap komt KFC niet meer te boven.
Met Bram Bertrands en Jarne Van Dyck, die beiden later op de avond met de A-ploeg in actie treden, miste Eksel twee onbetwistbare titularissen van het afgelopen seizoen die ook nog eens makkelijk een doelpunt maakten, misschien een van de redenen voor de verliesbeurt vanavond. Volgend weekend komt degradant Peer SV naar het Sparrenstadion.

Doelpunten:
2′ Sam Paesen (0-1)
6′ Bram Loos (1-1)
39′ Toby Roex (2-1)
49′ Robbe Vanhees (3-1)
52′ Brecht Verlinden (4-1)
67′ Ben Schrijvers (4-2) (penalty)
70′ Brecht Verlinden (5-2) (penalty)