Speeldag 25: KFC Eksel – Juve Hasselt 2-2

Share

ONTGOOCHELEND EKSEL MOET ACHTEROM KIJKEN

KFC Eksel – Juve Hasselt 2-2
Toeschouwers: 240

Een Ekselse offday: waar het vorig weekend nog onverdiend ten onder ging tegen een topploeg, was het vandaag onmondig tegen een staartploeg. Met 4 duels zonder overwinning wordt het nog serieus knokken om de vijfde stek te halen.

Eksel kreeg de vele dinner seats-eters al snel de kantine uit met een fel begin. Groen-rood kon echter niet scoren in die openingsfase en Juve kon het evenwicht vrij snel herstellen. Op het moment dat de partij halverwege het eerste bedrijf wat dood bloedde, sloeg KFC dan toch toe. Een eerste indraaiende hoekschop van Bertrands met links werd nog over gekopt, maar even later krulde Bertrands vanop de andere hoek de bal zelf in de verste winkelhaak, met rechts deze keer. Een olympische goal zowaar. De voorsprong was zo een feit en het moeilijkste leek voor groen-rood achter de rug tegen een opponent die ondanks zijn plaats in de klassering niet veel tegengoals slikt in zijn laatste duels. De match verwaterde nadien letterlijk en figuurlijk en door de hevig vallende regendruppels heen kon er maar weinig nieuw doelgevaar gezien worden.

Over naar het tweede bedrijf dan maar en daar kon wel al snel een goal genoteerd worden. De eerste kans na de pauze was immers meteen bingo. Hermans kan een eerste poging op een tegenaanval nog stoppen, maar is kansloos op de rebound van Pirotte. Eksel reageert en kan via Wasiak ook scoren, maar die stond op het schot dat hij verlengde buitenspel. Ook Bram Bertrands komt dichtbij een nieuwe voorsprong, maar ziet zijn schot op de lijn nog geweerd worden. Aan de overkant toont Juve zich efficiënter. de lepe Roussard duikt voor zijn man op aan de eerste paal en verschalkt Hermans een tweede maal: 1-2. Eksel moet dan komen en doet dat ook. Een bedrijvige Bram Bertrands krijgt nog twee goede kansen, maar het is broer Dries die op vrije trap alsnog de gelijkmaker binnen knikt in de blessuretijd. Enorm zuur voor Juve, maar de bezoekers krijgen alsnog een grote kans op de winning-goal: Roussard kan alleen op doel af, maar legt het leer via de paal buiten.

Een verrassend puntenverlies voor Eksel, dat vanavond niet op de afspraak was. Ook Juve is, zeker gezien het wedstrijdverloop, alles behalve tevreden. Enkel verliezers dus vanavond.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Franssen, Dries Bertrands, Bart Rutten, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands (55′ Sandy De Pachter) – Dawda Jarju, Karel Bertrands, Thomas Wasiak (77′ Maxx Ulenaers)

Doelpunten:
22′ Marijn Bertrands (1-0)
48′ Niels Pirotte (1-1)
66′ Robin Roussard (1-2)
88′ Dries Bertrands (2-2)