Speeldag 9: KFC Eksel – KFC Witgoor Sport 1-2

Share

NIET ONVERDIEND PUNT GLIPT IN SLOTMINUUT NOG UIT HANDEN

KFC Eksel – KFC Witgoor Sport 1-2
Toeschouwers: 320

Eksel was vanavond dichtbij een tweede punt. Het kwam via De Pachter, die tegen zijn oud-ploeg uitkwam, op voorsprong, maar Witgoor draaide na de pauze de bordjes om, met de winning-goal pas in de slotminuten.

De debatten werden al snel geopend door Van Dyck, die op een goede teruglegger van Aengeveld maar net over mikte. Ondanks ook een dubbele mogelijkheid voor Witgoor (een afstandschot naast en een ingestudeerde hoekschop) was Eksel toch de gevaarlijkste ploeg in het openingskwartier, want Aengeveld, de uitblinker in het Ekselse begin, werd al snel nogmaals diepgestuurd en kon alleen op Arrazola af, maar zonder succes. De bezoekers uit Dessel namen het commando nadien over en creëren tot tweemaal toe een gevaarlijk standje voor de neus van Pelic. De Eksels blokkades doen hun werk echter en zo blijft de 0-0 op het bord. Ondanks minder doelgevaar blijft het niet alleen een erg interessant, maar ook evenwichtig duel om volgen. KFC haalt wellicht zijn hoogste balbezitpercentage van het seizoen en mag op het halfuur ook vieren: De Pachter neemt het leer vanop 35 meter meteen op de slof en zijn venijnige poging kent de ideale snelheid en curve om de Desselse doelman te kloppen: 1-0 en KFC komt zo voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Groen-rood tankt zo vertrouwen en denkt er, ondanks het al snel een bal van de lijn moet halen, aanvankelijk niet aan zich terug te trekken tegen een opponent die niet over meer kwaliteiten lijkt te beschikken dan Eksel. Rutten is met een kopbal zelfs dicht bij de 2-0, maar zijn poging gaat naast. Nadien komt er alsnog een tussentijds slotoffensief van de bezoekers, maar Pelic kan met een prima duik de gevaarlijkste onderneming uit zijn kooi houden. Met ook maar liefst 4 gele kaarten in het eerste bedrijf, twee aan elke zijde, is het bovendien een duel op het scherpst van de snee.

De donderspeech van coach Bollaerts tijdens de rust is bij wijze van spreken hoorbaar tot in de kantine, maar mist zijn effect niet. Witgoor komt gretiger uit de kleedkamer, neem daarbij dat groen-rood al dan niet bewust defensiever ingesteld wilt schaken in deel twee en je begrijpt dat de waardeverhoudingen nu anders liggen. Eksel laat de bezoekers meer komen en die mogen zo steeds meer aan de gelijkmaker denken. De eerste voorzetten blijven nog onaangeroerd, maar op het uur zorgt de mee opgerukte Peeters met een beheerste plaatsbal voor de verdiende gelijkmaker. Eksel kan nog één keer echt gevaarlijk zijn op de tegenaanval wanneer Marijn Bertrands het leer hoog kan recupereren en meteen De Pachter vindt, maar een nieuwe lob -van veel dichterbij deze keer- wordt van de lijn gehaald. Daarna is het al Witgoor wat de klok slaat. De bezoekers gaan (vooral via de linkerflank) resoluut voor de winning-goal, Eksel lijkt door zijn beste krachten heen en kan er zelden nog uitkomen. Groen-rood houdt echter stand en lijkt een verdiend punt uit de brand te kunnen slepen, maar twee minuten voor tijd moet het dan toch een tegentreffer incasseren. Rutten verslaat zijn eigen doelman wanneer hij een voorzet onschadelijk wilt maken. Het slotoffensief levert vooral nog kansen voor de bezoekers op en KFC blijft puntenloos achter.

Een hard verdict, maar KFC kan wel met opgeheven hoofd terugkijken op zijn prestatie van vanavond. Volgende week trekt Eksel naar Turnhout waar het naast Pollaris, Geys en Franssen ook de geschorste Rutten moet missen.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tuur Camps, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Tim Vanherck, Bram Bertrands – Arno Aengeveld (82′ Glen Vervloet), Marijn Bertrands, Sandy De Pachter

Doelpunten:
31′ Sandy De Pachter (1-0)
60′ Lode Peeters (1-1)
87′ Bart Rutten (owngoal) (1-2)