Share

EFFICIËNT EKSEL DOET HET WERK NOG VOOR DE RUST

KSK Meeuwen – KFC Eksel 0-3
Toeschouwers: 220

Eksel en de openingsspeeldag, de laatste jaren niet echt een geslaagd huwelijk. Het was immers al 5 jaar geleden dat KFC de competitie met een overwinning kon beginnen. Een statistiek die na vanavond de prullenbak in mag na een ruime zege!

Dat de voorbereiding erop zat, werd al snel duidelijk in de beginfase van de partij. Rutten slikte zo snel geel en ook bij Meeuwen ging een eerste speler al snel op de bon. Kansen waren daarentegen een stuk schaarser en dan is het een kwestie van efficiëntie. Dries Bertrands leek die voetbalwet goed te begrijpen: de vrije trapspecialist zette Eksel na zijn 20 minuten op voorsprong met een staaltje van zijn specialiteit na een fout op Jarju. De partij verwaterde nadien en doelgevaar kregen we zelden te zien. Meeuwen scoorde uit het niets plots de gelijkmaker, maar die werd gelukkig afgekeurd voor buitenspel. Het leek de waarschuwing die Eksel nodig had, want nog voor rust lukte Eksel een tweede treffer, eentje die de ongrijpbare Jarju volledig op zijn conto mag schrijven: de winger drijft met het leer dribbelend naar binnen om vervolgens succesvol af te drukken. De Afrikaanse doelpuntenviering krijgen we er gratis bij. 0-2 op het ideale moment waardoor KFC met een dubbele voorsprong de catacomben in duikt.

Meeuwen begint het tweede bedrijf intens en krijgt Eksel voor het eerst terug gedreven op de eigen helft. Tot echt doelgevaar leidt dat echter niet en Eksel kan de partij rustig laten doodbloeden. In de slotfase kan het zelfs nog een derde keer vieren. Op hoekschop is het opnieuw Dries Bertrands die zich trefzeker toont.

Een zakelijke overwinning voor een efficiënt Eksel dat zelden in de problemen kwam tegen de promovendus. Volgend weekend spelen we voor het eerst in eigen huis en houden we onze ploegenvoorstelling..

Doelpunten:

17′ Dries Bertrands (0-1)
42′ Dawda Jarju (0-2)
85′ Dries Bertrands (0-3)