Speeldag 19: KFC Eksel – Herk-de-Stad FC 0-0

Share

OFFENSIEVE PARTIJ EINDIGT TOCH DOELPUNTENLOOS


Toeschouwers: 220

Geen doelpunten vanavond in het Sparrenstadion. Groen-rood moet zich voor de derde match op rij tevreden stellen met een puntendeling.

De heenwedstrijd tussen beide teams was misschien wel de meest spectaculaire van het seizoen tot dusver en ook vanavond bleek al snel dat beide elftallen er zin in leken te hebben. De twee teams losten elkaar mooi af en voetbalden zo heel wat doelkansen bij elkaar. In de Ekselse aanvalsgolven vielen vooral Jarju en Bram Bertrands op. Beide teams claimden ook een penalty, zonder succes. De beste kans voor de pauze was uiteindelijk nog voor de bezoekers, maar Hermans hield het leer met een kattepootje nog van de openingsgoal.

Dat de intense partij niet zonder gele kaarten zou eindigen, werd ook al snel duidelijk en daar had vooral Eksel schrik voor, met enkele spelers op scherp die zo het gevaar liepen de derby van volgend weekend te missen. Karel Bertrands maakt van die vrees al snel na de pauze waarheid. Daarvoor al had Rutten met een afstandschot het doelkader geraakt. Het vormde de basis voor een tweede helft waarin Eksel zich de betere toonde van Herk. De bezoekers kwamen er immers minder uit en groen-rood kon zo als enige op zoek naar de voorsprong. Invaller Wasiak, terug uit blessure en na één overtuigende partij bij Eksel B (2 goals en een assist in de topper tegen Bree-Beek B) meteen terug geschoven naar het eerste elftal, kreeg de beste kans op de voorsprong, maar doelman Lambeets kan zijn poging alleen voor doel nog stoppen. Ook een spannend slot blijft zonder goals: Bertrands kopt over, een kansvolle aanval aan de overkant in de slotseconden wordt afgevlagd.

Met slechts 1 goal en 3 punten uit zijn laatste 4 duels, het goede voetbal ten spijt, gaat Eksel met de voetjes op de grond naar de derby tegen hekkensluiter Hechtel.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Dawda Jarju (Thomas Wasiak), Karel Bertrands, Thomas Beyen