Speeldag 4: EWS Schoonbeek-Beverst – KFC Eksel 5-0

Share

KSEL STORT NA EEN UUR PAS IN
Toeschouwers: 160

Het blijft wachten op een eerste puntgewin voor Eksel, maar groen-rood blijft wel stappen zetten in de goede richting, zullen de optimisten zeggen. Het kon vanmiddag een uur in de match blijven voordat de cijfers hoog opliepen, maar slikt nog steeds te simpel goals.

Coach Janssen blijft sleutelen aan zijn beste elftal en bracht met Pelic en Wouters de “Geelse connectie” in de basiself, wie weet met het oog op komend weekend, dan komen “De Zotten”, de ex-ploeg van het duo, op bezoek.

Een vroege tegengoal vermijden staat hoog op de prioriteitenlijst bij KFC en daarin zette het vandaag alvast een stap vooruit. Het lage zwarte blok van Eksel liet de thuisploeg komen, maar bleef relatief eenvoudig overeind. De eerste 20 minuten bleef de brilscore zo op het bord, tot Paulus het eens vanop afstand probeerde. Pelic stond aan de grond genageld en zag het leer hard tegen de netten gaan. 1-0 maar dat veranderde weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg domineerde zonder dat Pelic op de proef werd gesteld, Eksel loerde op de counter en kon uit de potentieel gevaarlijke tegenaanvallen ook één echte kans puren: Franssen haalt uit vanop afstand en ziet doelman Bastiaens zijn pegel nog net van onder de lat tikken. Eksel lijkt zo met een beperkte achterstand de rust in te mogen, maar net als vorig weekend slikt het op slag van rust alsnog een nieuwe treffer. Schoonbeek-Beverst stelt Pelic in een slotoffensief nu wel serieus op de proef en een derde kans resulteert ook in de dubbele voorsprong via Nicolas.

Na de pauze kan Eksel de eer nog hoog houden tot het uur verstrijkt. Via Wouters, die alleen op doel af kan, maar niet kan besluiten, krijgt het zelfs een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Daarna lijkt de tank leeg. Aabbou en Nicolas maken er kort na elkaar 3- en 4-0 van. Diezelfde Nicolas maakt er een kwartier voor tijd zelfs nog 5-0 van en vervolmaakt zo zijn hattrick op het moment dat er van een match al lang geen sprake meer was.

5-0 is het eindverdict. Volgend weekend komt er op alle vlakken een speciaal duel aan. ASV Geel is niet enkel één van de titelkandidaten in de reeks, het staat ook bekend om zijn nog steeds grote aanhang én bij Eksel zitten met coach Janssen, Jens Wouters en Noah Pelic drie oud-leden van Geel in de kern.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Arno Aengeveld, Tim Vanherck, Bram Bertrands, Jens Wouters (58′ Maxx Ulenaers), Marijn Bertrands (68′ Jarne Van Dyck) – Sandy De Pachter (75′ Tuur Camps)

Doelpunten:
22′ Joren Paulus (1-0)
45′ Jason Nicolas (2-0)
60′ Jamal Aabbou (3-0)
66′ Jason Nicolas (4-0)
75′ Jason Nicolas (5-0)

Alle reacties:22