Speeldag 6: KGS Bree-Beek B – KFC Eksel B 4-2

Share

EKSEL B VERLIEST EERSTE KEER DIT SEIZOEN

Groen-rood moest zich vanavond “in het voorprogramma van Eksel A” voor het eerst gewonnen geven. Op het Beekse kunstgras toonde Bree-Beek over een erg kwalitatieve ploeg te beschikken.

Het begin was nochtans een droomscenario voor de bezoekers. Eksel B kwam na 5 minunten namelijk 0-1 voor via Jehoul, al dan niet uit buitenspel. Via Elia werd het zelfs ei zo na 0-2, maar een stevige tackle voorkwam dat. Ook de rode kaart bleef op zak, wat later een sleutelmoment in de partij zou blijken. Bree-Beek nam het spel nadien namelijk over en speelde de bal netjes rond. Eksel B vormde een blok en liep achter een soms ongrijpbare bal. Het onvermijdbare gebeurde en Bree-Beek kwam langszij, al was er ook hier een buitenspelgeur te bespeuren. 1-1 was ook de ruststand. Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, tot Oyen in minuut 50 zijn tweede geel pakte en Eksel met 10 verder moest. De daaropvolgende vrije trap ging ook nog eens onmiddellijk binnen en de match leek gespeeld. Groen-rood gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam nog langszij op penalty. Van Dyck bleef andermaal koel en stuurde de keeper de verkeerde richting uit. Eksel B vocht voor wat het waard was, maar Bree-Beek maakte er in de laatste 5 minuten nog 3 en 4-2 van. De beslissingen van de ref zaten niet mee maar Bree-Beek ging verdiend met de 3 punten lopen.

Opstelling Eksel:

Senn Gevers – Andreas Elia, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen (75′ Koen Bollen) – Jarne Van Dyck, Rik Cornelissen, Bram Bertrands – Pieterjan Paesen (46′ Tijmen Elia), Filip Jehoul (80′ Jakke Scheelen), Yannick Goven (75′ Nick Hoogmartens)

Doelpunten:
7′ Filip Jehoul (0-1)
27′ Dries Claes (1-1)
53′ Robin Segers (2-1)
78′ Jarne Van Dyck (penalty) (2-2)
84′ Toon Parenijn (3-2)
89′ Ferre Wels (4-2)