Speeldag 8: Eendracht Termien – KFC Eksel 8-0

Share

3 STRAFSCHOPPEN LEIDEN AFSTRAFFING IN
Toeschouwers: 180

Geen nieuw puntgewin voor groen-rood, integendeel. Terug naar af met een afstraffing zoals op de eerste speeldagen van de competitie. Dat 3 van de eerste 4 doelpunten vanop de stip gescoord werden, laat Eksel met een zuur gevoel achter.

Termien had wellicht al wel van de groene Ekselse muur gehoord en besloot zijn sloopwerken vanaf de aftrap in te zetten. Yakupçebioglu kon al in de openingsminuut ei zo na profiteren van wegglijden van Rutten en ook Ospitalieri was al snel dicht bij de 1-0. Eksel werd de mond gesnoerd en het eerste doelpunt van de namiddag kon niet lang uitblijven. Kapitein Jeunen bracht zijn troepen uiteindelijk na 8 minuten op voorsprong met een knap afstandschot. Niet de eerste keer dat groen-rood kansloos moet toekijken naar een wereldgoal. De namiddag werd al snel nog mooier voor de Genkenaars wanneer Franssen een schot deels met zijn handen blokt en de bal op de stip gaat. Ospitalieri zorgt zo nog in het openingskwartier voor de veilige tweede van de middag. Eksel komt nadien beter in de partij en komt veel vaker aan de overkant dan vorig weekend. De kansen blijven aanvankelijk wel voor de thuisploeg die tot tweemaal toe graag een tweede elfmeter zagen gefloten worden. Ook Pelic liet zich niet onbetuigd en hield een derde Termiense treffer uit zijn kooi. Het slotakkoord van de eerste helft is voor KFC: De Pachter kan in één actie tweemaal uithalen, maar Valkeneers staat pal op beide pogingen.

Na de pauze is het wederom het openingskwartier dat voor de beslissing zorgt. Van Dyck heeft zijn handen te hoog boven het hoofd bij een sliding en de scheidsrechter wijst voor de tweede keer vanmiddag naar de stip. Marco Ospitalieri faalt niet en brengt de score op 3-0. Geen twee zonder drie voor de middenvelder, want 5 minuten later krijgt de thuisploeg nog een derde elfmeter. Pelic gaat goed plat op een schot en duikt om het leer opnieuw onschadelijk te maken, maar de scheidsrechter ziet daar een overtreding in en wijst nog maar eens naar de stip. Ospitalieri zet met een panenka de puntjes op de i. Match gespeeld, zoveel is duidelijk. De thuisploeg kan op zijn lauweren rusten en we belanden in een dode wedstrijdfase, maar enkele wissels zorgen uiteindelijk alsnog voor een fameus eindoffensief. Termien kan in de overbodige laatste 20 minuten de score nog verdubbelen en stuurt groen-rood met het rood op de wangen terug richting Sparrenstadion.

Volgend weekend krijgt Eksel in eigen huis met Witgoor Sport terug een team uit de tweede tabelhelft tegenover zich.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck (64′ Thomas Beyen), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (79′ Maxx Ulenaers), Bram Bertrands (64′ Jens Wouters), Arno Aengeveld

Doelpunten:
8′ Pieter Jeunen (1-0)
16′ Marco Ospitalieri (penalty) (2-0)
49′ Marco Ospitalieri (penalty) (3-0)
55′ Marco Ospitalieri (penalty) (4-0)
73′ Martijn Stefani (5-0)
75′ Ilias Oizaz (6-0)
84′ Siegerd Degeling (7-0)
86′ Martijn Stefani (8-0)