Speeldag 30: Achel VV – KFC Eksel 2-0

Share

EKSEL KAN NIET OP TEGEN ACHELS KAMPIOENENENTHOUSIASME

Toeschouwers: 400

Eksel zijn rol in het titeldebat is uiteindelijk beperkt gebleven: net als tegen Schoonbeek-Beverst vorig weekend kon het ook Achel vandaag niet aan het wankelen brengen.

Achel leek de festiviteiten al heel vlug te mogen starten nadat Dors al in de openingsminuut de netten doet trillen. Cornelissen wordt onder druk gezet en moet het onderspit delven in het duel, de Achelse sterkhouder aarzelt niet en komt al heel snel op voorsprong. De toekomstige kampioen blijft nadien de betere en gunt Eksel weinig ruimte. Tot uitgespeelde kansen komt het echter zelden, maar halverwege de eerste helft heeft Achel wel de dubbele voorsprong beet. Vos krijgt veel tijd om op de rand van de zestien uit te halen, Hermans ziet het leer niet komen en zijn voetveeg op de centrale bal komt te laat, een zeldzame fout van onze doelman. Net voor de rust zorgt Goven met een schot voorlangs voor de eerste Ekselse doelkans.

Achel begint ook de tweede helft als de betere en raakt onder andere het doelkader nog, maar daarna gaat de intensiteit in de partij naar beneden. Groen-rood groeit zo in de partij, maar kon de thuisploeg nooit het gevoel bezorgen dat het vanmiddag nog zou mislopen.

Achel kroont zich na een ijzersterke terugronde tot oververdiende kampioen. Dat het ondanks de titel niet wilt promoveren naar een reeks hoger blijf een groot mysterie en druist in tegen de sportieve logica. Eksel waagt zijn kans wel om te promoveren en strijdt voor het eerst in zijn tachtig jarig bestaan voor een plaats in de nationale voetbalreeksen. Morgennamiddag kennen we onze tegenstander.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Rik Cornelissen, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo (53′ Bram Bertrands), Marijn Bertrands (74′ Maxx Ulenaers) – Yannick Goven, Karel Bertrands, Glen Vervloet

Doelpunten
1′ Giovanni Dors (1-0)
17′ Lennert Vos (2-0)