Speeldag 23: KFC Alken – KFC Eksel 1-2

Share

“KEIZER KAREL” LEIDT KFC NAAR FELBEVOCHTEN DRIEPUNTER

Toeschouwers: 120

Een away-day op zaterdagavond, het was lang geleden, maar het deed nog eens deugd! Zeker gezien KFC in een spannend duel aan het langste eind trok na een goal en assist van Karel Bertrands.

Net als vorig weekend kon Eksel, zonder Vanherck en de in de opwarming geblesseerde Wasiak, zich razendsnel op voorsprong hijsen. Bertrands hield al jongelerend de Alkense defensie aan de praat, wacht zijn kans om te draaien en vervolgens in doel te schieten. Het was ook meteen het Eksels hoogtepunt van de eerste helft want nadien nam de thuisploeg het commando resoluut over. Op het kleine kunstgrasveld bracht het Eksel met veel stoorwerk en eerder verticaal voetbal in de problemen. Neem daar ook nog eens een hoop verre inworpen en goede hoekschoppen bij en je kan je voorstellen dat het een stresserende helft was. Halverwege de eerste helft leverde dat ook resultaat op voor Alken: Dries Bertrands had teveel oog voor de man in een duel en de bal ging op de stip. Doelman Hermans is kansloos op de uitstekende elfmeter en Alken komt zo gelijk, waarop de talrijk opgekomen jeugdspelers de boarding doen klapperen als in de goede oude tijd op Stayen, maar dat terzijde. Alken ging nadien verder op zijn elan en ondanks het Hermans zelden tot een parade kon dwingen was het baas over het vervolg van de eerste helft.

Voor KFC kwam de rust welgekomen en na de pauze kon groen-rood het evenwicht herstellen. Beter nog, Bertrands werd al snel nog een keer diep gestuurd en legt voor de doelman onzelfzuchtig af op de goed gevolgde Vervloet: 1-2. Eksel wist dat het niet dezelfde fout mocht maken als na de eerdere voorsprong, bleef voetballen en liet de thuisploeg niet komen. Het kon Alken lang van het eigen doel houden en kreeg pas in het slotkwartier terug weerwerk. De thuisploeg ging daarin nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar de schoten uit de tweede lijn en vrije trappen misten steeds richting.

Eksel sleept zo de driepunter over de streep. Opvallend: op kunstgras behaalde KFC dit seizoen maar liefst 12 op 15, straffe cijfers op terreinen die nogal contrasteren met het veld van ons Sparrenstadion. Met de wind in de zeilen en een 7 op 9 ontvangen we volgend weekend Mechelen-aan-de-Maas.

Opstelling Eksel:Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Fransen – Tibo Polaris (72′ Bram Bertrands), Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Karel Bertrands, Glen Vervloet (75′ Thomas Beyen)

Doelpunten:
3’Karel Bertrands (0-1)
23′ Maxime Van De Paer (Penalty) (1-1)
53′ Glen Vervloet (1-2)