[portfolio_slideshow]

Nieuwe thuis-tenues seizoen 2023-2024

Share

Aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen stellen we graag onze nieuwe home kit voor, en daar zit zoals steeds ook een verhaal achter!

HERE TO SURVIVE!

Na jaren in de (sub)top van de provinciale voetbalklasseringen waar winnen eerder regel dan uitzondering was, veranderen we dit jaar het geweer van schouder, en dat spreekwoord is niet toevallig gekozen. Groen-rood komt voor het eerst uit in de nationale voetbalreeksen en zal moeten knokken voor het behoud. Overleven, daar draait het dit seizoen op. Knokken, werken voor elke morzel grond, strijden… de vergelijking met het leger is snel gemaakt. En dat hebben we ook in onze shirts laten terugkomen met een subtiel legermotief in de achtergrond en een donkerde tint groen.

 

NATIONAAL VOETBAL AAN DE RAND VAN EEN NATIONAAL PARK?

In het nationale voetbal is Eksel een nobele onbekende. We wilden graag ook onze eigen gemeente samen met ons shirt in de picture zetten en bij de zoektocht naar de troeven van onze gemeente kom je al snel bij Bosland uit. Voor het promofilmpje van onze nieuwe home kit kozen we niet toevallig voor een groen decor, meer bepaald het Ekselse bostheater, een natuurlijke arena ontworpen door land art-kunstenaar Will Beckers, kortom een verborgen parel in de eigen gemeente. Dat Bosland net nu een nationaal park wilt worden, terwijl wij een ‘nationale’ voetbalploeg worden is verder een mooie parallel.

Het bostheater kan bovendien letterlijk gelinkt worden aan onze toekomst: de eyecatcher ligt immers op slechts enkele meters van onze nieuwe oefenvelden, die de eerste stap vormen van onze nieuwe accommodatie. Een link naar onze extra-sportieve toekomst want ook die oogt in dit historisch seizoen veelbelovend!