Speeldag 27: Achel VV B – KFC Eksel B 2-0

Share

ACHEL B STOPT EKSELSE ZEGEREEKS EN KROONT ZICH TOT OVERVERDIENDE KAMPIOEN

Achel VV B – KFC Eksel B 2-0
Toeschouwers: 300

Na 15 zeges op rij weet Eksel weer wat verliezen is, net in het titelduel tegen Achel, de laatste ploeg die groen-rood wist te kloppen, komt er een einde aan een onvoorstelbare reeks.

Achel A kon zich vorig jaar tot kampioen kronen tegen Eksel A, Achel B vanavond tegen Eksel B. Eksel, de ideale opponent voor kampioenenmatchen?

Twee B-ploegen maakten het hele seizoen het mooie weer in vierde provinciale en lieten elkaar, vooral na nieuwjaar, geen duimbreed toe. Hét bewijs dat het “B-ploegen-project” van de voetbalbond kan slagen. De apotheose volgde vanavond met een kampioenenduel tussen de nummers 1 en 2. Achel trok een povere partij naar zich toe en kroont zich tot kampioen.

Beide teams startten de partij met de rem op, maar toch viel er al snel doelgevaar te noteren. Hendriks krijgt een voorzet vanop links en wilt het leer onder Gevers schuiven, maar die gaat tijdig plat. Op het kwartier valt dan toch al de snelle openingsgoal. De Achelse topschutter Hermsen kan een hoge voorzet simpel binnen knikken net voor Gevers het leer kan klemmen. Een opdoffer voor groen-rood dat die tegengoal niet meteen te boven komt. Achel wil snel profiteren van de kwetsbaarheid bij groen-rood, maar de loeier van Stelten gaat ver langs en Gevers kan uitpakken met een prima voetveeg op een volgende poging. De partij wordt dan slordiger en doelgevaar wordt schaarser, tot de rust nadert, want dan krijgt Achel plots de ideale gelegenheid op de 2-0. Hermsen kan vanop de middellijn zijn turbo op gang trekken, maar alleen voor Gevers faalt hij. Eksel, dat via Kelgtermans Kalala nadien toch één keer kan bedienen, moet na de pauze uit een ander vaatje tappen, wil het het titelfeestje verbrodden.

De beginfase van het tweede bedrijf wordt echter ontsierd door een zware blessure voor Perre Maes. Na een onschuldig ogend duel gaat het geschreeuw van de jonge pit-bull door merg en been. Met de draagberrie en later met de ambulance wordt de Ekselaar afgevoerd, ook broer Lander had in de eerste helft de strijd al vroegtijdig moeten staken. Beide ploegen kijken nadien de kat terug wat uit de boom. Achel is er niet gerust op en de stress bij de virtuele kampioen neemt stilaan toe. Dat lijkt onnodig, maar Eksel begint langzaam aan toch gevaarlijker te worden. Vooral op stilstaande fasen komt KFC stilaan meer in de vijandige zestien. Achel blijft echter eenvoudig overeind en wanneer het einde nadert en de bezoekers meer risico’s moeten nemen, slaat de thuisploeg genadeloos toe. In één wervelende minuut speelt Achel enkele goede kansen bij elkaar, treft het de lat, maar kan het uiteindelijk toch een tweede treffer lukken. Wederom is het de indrukwekkende Hermsen die de netten doet trillen.

Match gespeeld en de Achelse festiviteiten kunnen bij een massaal opgekomen aanhang vroegtijdig starten. Eksel speelt sowieso de eindronde en mag daarin proberen de promotie naar derde provinciale af te dwingen.

Opstelling Eksel:
Sen Gevers – Tijmen Elia (80′ Cruz Wuytens), Andreas Oyen, Tuur Camps (69′ Dylan Goven), Bert Vanherk – Rik Cornelissen, Perre Maes (51′ Jakke Scheelen), Lander Maes (22′ Mats Kelgtermans) – Denis Kalala, Ben Schrijvers, Sam Paesen

Doelpunten:
16′ Kevin Hermsen (1-0)
85′ Kevin Hermsen (2-0)