Share

EKSEL B RAAKT NA DE PAUZE OP KRUISSNELHEID

Toeschouwers: 100

De nul is van de tabellen voor onze vierde provincialer. Tegen het Peer van ex-Ekselaar Bjorn Bloemen maakte het na de pauze het verschil.

Fijnproevers hadden zich de moeite kunnen besparen tijdig naar het Sparrenstadion af te zakken. In het eerste kwart van de partij was het immers chaos troef en zagen we weinig voetballende combinaties. Na 25 minuten kwam daar verandering in, en hoe! Lennert Diepvens krijgt een vrije trap op de rand van de zestien en krult die enig mooi in de winkelhaak. Tigges krijgt al snel daarna een uitstekende mogelijkheid op de 0-2 na mistrappen van Gevers, maar vanuit een vrij scherpe hoek en van ver kan hij de bal niet in het lege doel krijgen. Daarna zijn de beste kansen voor KFC dat daar tot driemaal toe een hoekschop voor nodig heeft. Elia geeft de eerste twee erg kort voor doel, maar niemand kan het leer de beslissende touch geven. Bij de derde keer is het wel bingo: ditmaal is het Schrijvers die vanop de andere zijde Weckx vindt aan de tweede paal. De back werkt de gelijkmaker zowaar met zijn borst binnen. 1-1 is zo de ruststand.

Wat coach Vermeulen in de rust heeft gezegd, zullen we nooit weten, maar feit is dat we na de pauze eindelijk het Eksel zagen dat vorig jaar zijn beste jaargang afwerkte. Vanaf de aftrap toonde groen-rood nu de gretigheid en wil om er voetballend vol voor te gaan die tot dusver toch wat ontbrak. Eksel kreeg kansen bij de vleet en kon op het uur ook de verdiende voorsprong pakken via Goven, die op voorzet van de sterk spelende Sam Paesen kan scoren. 5 minuten later valt ook de definitieve beslissing wanneer Pieterjan Paesen aangetrapt wordt in de zestien. Schrijvers toont zich voor de tweede week op rij trefzeker vanop de stip. Groen-rood kan de partij rustig uitspelen en krijgt nog enkele kansen voor een nieuwe treffer, maar enkel de ingevallen Maes kan na prima voorbereidend werk van Ulenaers de score nog verder uitdiepen.

Een deugddoende zege voor Eksel na de uppercut van vorig weekend. Volgende week trekt de B-ploeg naar Neeroeteren.

Doelpunten:
25′ Lennart Diepvens (0-1)
40′ Kristof Weckx (1-1)
58′ Dylan Goven (2-1)
62′ Ben Schrijvers (penalty) (3-1)
78′ Lander Maes (4-1)