Speeldag 17 (Inhaalmatch): H. Wijshagen – KFC Eksel B 0-4

Share

MANNEN-IN-VORM WEDEROM BESLISSEND: CORNELISSEN BREEKT DE BAN, KALALA LUKT HATTRICK IN 5 MINUTEN

Heidebloem Wijshagen – KFC Eksel B 0-4
Toeschouwers: 53

Onze vierde provincialer blijft de zeges aan elkaar rijgen. Het inhaalduel van vanmiddag was al de negende driepunter op rij. Al was het een moeilijker duel dan de uitslag doet vermoeden.

Groen-rood begon meer dan behoorlijk aan de partij en had ook het merendeel van het balbezit. De eerste kans was echter voor de thuisploeg, nadat Casters de uitgekomen Gevers voorbij kan, maar vanuit een scherpe hoek voorlangs legt. Eksel kan daar via een lang uitgesponnen aanval een schot van Cornelissen tegenover zetten, maar nadien heeft het het moeilijker om zijn wil op te leggen. Wijshagen is minstens de evenknie van groen-rood en komt zelfs het dichtst bij de voorsprong via Caelen, al trapt die op een counter wel hoog over. Een gelijkwaardige eerste helft eindigt met de brilscore en Eksel lijkt een moeilijke middag tegemoet te gaan.

Na de rust verschijnt Eksel echter meer gedreven aan de aftrap en voor de tweede week op rij is Denis Kalala daar de exponent van. Na 4 minuten ziet hij zijn lob nog net van onder de deklat getikt worden door Bongaerts en ook zijn doorsteekbal op Ulenaers enkele minuten later krijgt niet de afwerking die hij verdient: Ulenaers krijgt veel tijd en kiest ervoor de keeper te omspelen. De hoek wordt zo scherp en de bal kan uiteindelijk van de lijn gekeerd worden. Wijshagen wordt in het nauw gedreven, maar kan er even later wel even gevaarlijk uitkomen. Van Noppen glipt door de buitenspelval, maar besluit de uitstekende kans op doelman Gevers. Aan de overkant is het derde keer goede keer voor de bedrijvige Kalala. Een centrale vrije trap wordt de hoek in gespeeld richting de spelmaker, die uitstekend voor geeft en man in vorm Cornelissen aan de tweede paal een nieuwe kopbalgoal aanbiedt. De veer lijkt meteen gebroken bij de thuisploeg en Eksel houdt de controle. In het slot wordt het zelfs nog een ruime zege voor KFC nadat Kalala in vijf minuten tijd een zuivere hattrick lukt. Bij zijn eerste treffer zorgen invallers Drees en Kelgtermans voor prima voorbereidend werk, waardoor Kalala simpel kan binnen leggen. Ook bij treffer 2 zorgt Drees, die zijn eerste speelminuten van het seizoen voor Eksel B verzamelt, voor de pre-assist, ditmaal op Ulenaers die centraal afgeeft op Kalala. Kalala vervolmaakt zijn hattrick al even snel met een individuele actie. Wijshagen krijgt in het slot nog twee kansen om de nul te wissen, maar een penalty na handsbal wordt niet gefloten en een schot gaat voorlangs. Gevers pakt zo zijn zesde clean-sheet van het seizoen.

Eksel B kan volgend weekend de kaap van de 10 zeges op rij pakken. Het moet daarvoor Molenbeersel verslaan.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (77′ Gerben Drees), Tijmen Elia (45′ Bert Vanherk), Rik Cornelissen, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Perre Maes (66′ Jakke Scheelen), Ben Schrijvers – Denis Kalala, Maxx Ulenaers, Lander Maes (58′ Mats Kelgtermans)

Doelpunten:
70′ Rik Cornelissen (0-1)
83′ Denis Kalala (0-2)
85′ Denis Kalala (0-3)
87′ Denis Kalala(0-4)