Speeldag 26: KFC Eksel – FC Herderen-Millen 2-1

Share

MOEIZAAM! EKSEL KOMT GOED WEG TEGEN STAARTPLOEG…

Toeschouwers: 200

Het was bibberen richting het einde, maar Eksel kan voor het 7e duel op rij punten sprokkelen, al ging dat niet zonder slag of stoot tegen de rode lantaarn.

Eksel kon zijn vroege overwicht pas op slag van rust verzilveren via een kopbalgoal van Dries Bertrands. Nadat Beyen daar iets na het uur een twee treffer aan toevoegde, leek de beslissing gevallen, maar de bezoekers kregen al snel verse moed na de aansluitingstreffer van Van Muylder. Via het elfmeterpunt lieten de bezoekers in de slotminuten de uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen, waardoor KFC opgelucht adem kon halen.

Een overwinning in eigen huis vieren, dat was al van 30 oktober geleden. Deugddoend, eens te meer omdat de kloof met Zepperen-Brustem, concurrent voor de eindronde, zo gestegen is tot 9 punten. De kans dat Eksel zo nog een vervolg aan zijn seizoen mag breien wordt steeds groter.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans, Kristof Weckx, Dries Bertrands, Bart Rutten, Glen Vervloet (71′ Maxx Ulenaers), Marijn Bertrands, Steven Moranduzzo, Andreas Elia (56′ Thomas Beyen 81′ Thomas Wasiak), Thomas Franssen, Karel Bertrands, Bram Bertrands (65′ Laurens Driessen).

Doelpunten:
44′ Dries Bertrands 1-0
65′ Thomas Beyen 2-0
71′ Kilian Van Muylder 2-1