Speeldag 20: KFC Eksel – KFC Turnhout 0-4

Share

HATTRICK BASTIAENSEN NEKT EKSEL

KFC Eksel – KFC Turnhout 0-4
Toeschouwers: 210

Geen punten voor een strijdend Eksel tegen een Turnhout dat nochtans al 8 partijen niet meer had gewonnen. De vlotscotende spits Nick Bastiaensen vormde met een hattrick het verschil tussen deze subtopper en de ploegen die wél een moeilijkere avond kenden in het Sparrenstadion

Turnhout koos ondanks de vormdip resoluut voor de aanval en deed Eksel al snel naar adem happen. De Binken waren vastbesloten die sloopwerken verder te zetten tot het op voorsprong kwam. Uiteindelijk volstond een kwart wedstrijd vooraleer dat gewenste doel werd behaald: Bastiaensen kon een harde, lage voorzet eenvoudig binnen leggen, een minuut nadat de succesvolle volley van Drif werd afgekeurd wegens handspel. Daarna veranderde Turnhout het geweer van schouder en speelde het beduidend behoudender. De bezoekers behielden de controle, maar een potig groen-rood (dat via Aengeveld en Vakherck voor de koffie al tweemaal geel slikte na enkele stevige overtredingen) kon zo wel beter in de match komen. De Pachter was voor KFC de meest bedrijvige speler: met twee afstandschoten die de deklat likten en één poging van dichterbij kreeg hij de handen van de Ekselse aanhang op elkaar. Met een 0-1 ruststand kon Eksel tevreden zijn.

Wanneer Bastiaensen al snel na de pauze zijn tweede van de avond lukt, is de match al snel gespeeld. Dood bloeien doet de partij echter niet en beide teams willen nog wel een goal score in een partij die dus blijft boeien en bikkelen. De bezoekers slagen daar uiteindelijk nog tweemaal in in een slotfase die er voor Eksel wederom teveel aan is: 10 minuten voor tijd vervolledigt Bastiaensen zijn hattrick. Drif komt alleen voor doel zelfs nog dicht bij de 0-4, maar treft de paal. Het blijkt slechts uitstel van executie, want invaller Adriaensen scoort alsnog een vierde Turnhoutse treffer.

De carnavalssfeer hielp vanavond dus niet voor groen-rood. Volgende week krijgt het al een nieuwe kans om voor eigen volk te presteren, dan komt Schoonbeek-Beverst op bezoek voor een inhaalduel.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Bart Rutten (81′ Jef Geys), Kristof Weckx, Thomas Fransen – Jarne Vandyck (60′ Perre Maes), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Arno Aengeveld (55′ Thomas Beyen), Bram Bertrands, Sandy De Pachter

Doelpunten:
25′ Nick Bastiaensen (0-1)
48′ Nick Bastiaensen (0-2)
80′ Nick Bastiaensen (0-3)
87′ Lars Adriaensen (0-4)