[portfolio_slideshow]

EERSTE ZOMERTRANSFERS!

Share

In het nationale voetbal botst Eksel dit seizoen op zijn limieten. Toch is dat voor ons als club geen reden om het geweer van schouder te veranderen. We bereiden onze terugkeer naar het provinciale voetbal alvast voor, want ook volgend seizoen zetten we onze succesrijke visie, waar jongens van de eigen gemeente centraal staan, verder. Onze eerste zomertransfers bevestigen dat alleen maar.

Stijn Deckers: welkom thuis!

Deckers is misschien wel het grootste voetbaltalent dat Eksel sinds 2000 gekend heeft. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Stijn ooit zou terugkeren naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon.

Deckers begon als jonge knaap bij groen-rood aan een succesvolle voetbalcarrière. Al snel bleef zijn talent niet onopgemerkt en maakte hij de overstap naar Lommel United, waar hij alle jeugdreeksen doorliep en als één van de weinige jeugdspelers ook de sprong naar het eerste elftal kon maken. Deckers speelde 18 keer voor Lommel, voornamelijk in tweede klasse, en scoorde daarin ook één keer. Stijn belandde nadien bij Esperanza Pelt en Achel VV, waar hij voornamelijk als invaller, meedingt voor de titel in eerste provinciale. Eksel is Deckers nooit uit het oog verloren en nu komt het dus ook eindelijk tot een reünie.

Ian Laenen: lengte voor de defensie

Naast Deckers komt ook de 22-jarige Ian Laenen de Ekselse gelederen versterken. De Hechtelse verdediger komt over van eerste provincialer SV Herkol waar hij dit seizoen een certitude achterin is. Laenen doorzwom in zijn nog prille carrière al heel wat watertjes. Na een jeugdopleiding bij Bocholt VV volgden Heur-Tongeren, KFC Helson en FC Bolderberg. Nu zoekt Laenen zijn voetbalgeluk dus dichter bij de heimat. Ook Laenens “kleine broertje” Jelle speelt overigens voor Eksel, en wel bij de reserven.

Huiswerk nog niet af

Ondanks we continuïteit hoog in het vaandel dragen binnen onze spelerskern en het aantal transfers bij onze club meestal op één hand te tellen is, staat het zo goed als vast dat het huiswerk voor groen-rood nog niet afgerond is en er wellicht nog twee inkomende transfers zullen volgen, ook van buiten de gemeentelijke grenzen.

Aan uitgaande zijde tracht Eksel zijn spelerskern bij elkaar te houden. Hoewel er ook dit seizoen heel wat interesse is in zowel de sterkhouders van groen-rood, als spelers die naast de ploeg vallen, lijkt KFC wederom in dat opzet te zullen slagen. Over vertrekkers wordt later gecommuniceerd.

Wordt vervolgd!