Speeldag 7: KFC Eksel – KFC Sint-Lenaarts 1-1

Share

DE NUL IS VAN DE TABELLEN!

Toeschouwers: 275

Een historische avond voor Eksel: het pakt na 6 nederlagen zijn eerste punt ooit in het nationale voetbal! De manier waarop was voorspelbaar: een defensieve muur en hopen op die ene goede tegenprik.

De aanvallende intenties van Eksel waren voor de pauze onbestaande. Alsof Janssen zijn troepen had opgedragen de brilscore eens tot halverwege vast te houden, verscheen een ultra-defensief Eksel aan de aftrap. Dat grote doel werd uiteindelijk wel bereikt, voor het eerst in zeven duels. Sint-Lenaarts ging handbal-gewijs geduldig op zoek naar gaatjes in de Ekselse defensie, maar vond die zelden. Butsraen (hoog over op een fourty-five), Driesen (kopbal) en Borahsasar (aanval doorheen het centrum) waren het dichtst bij een verdiende openingsgoal, maar de bezoekers zochten liever de combinatie op in plaats van het vanop afstand te proberen, waardoor de arbeid voor Pelic op enkele hoge ballen na beperkt bleef.

Na de pauze volgt dan toch al snel de verdiende voorsprong voor Sint-Lenaarts, al zag er dat met een afgeweken voorzet alsnog een zure treffer uit vanuit Eksels oogpunt. De openingsgoal bleek echter geen slechte zaak voor de neutrale voetballiefhebber, gezien Eksel plots de knop moest omdraaien en zijn groene muur toch wat moest afbreken. Eksel deed dat en geraakte nu wel geregeld op de vijandige speelhelft. Zonder de doelman te bedreigen kon het het evenwicht in het veldspel zo enigszins herstellen en werd het ook al snel beloond. Op een voorzet werd het leer met de hand gecontroleerd en de bal ging op de stip. Specialist Van Dyck aarzelt niet en brengt Eksel op gelijke hoogte met de eerste groen-rode goal in 3 duels. Met invaller Beyen kan Eksel offensief nog een nieuw ijzer in het vuur gooien, maar KFC moet toch vooral achteruit, nu de bezoekers terug gaan drukken. Het slotoffensief van de Brechtenaars blijft zonder gevolg en Eksel pakt zijn eerste punt in het nationale voetbal.

Niet toevallig gebeurt dat in het eigen Sparrenstadion, waar met dank aan de dinner seats toch weer bovengemiddeld veel fans aanwezig waren. Volgend weekend volgt nog eens een Limburgs duel, in en tegen Termien.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (88′ Jens Wouters), Bram Bertrands, Arno Aengeveld (74′ Thomas Beyen)

Doelpunten:
56′ Milan Butsraen (0-1)
69′ Jarne Van Dyck (penalty) (1-1)